Stiri

NATIONAL | Șofer omorât de un parapet metalic ce i-a străpuns mașina

Un bãrbat de 75 de ani a avut parte de un sfârsit tragic dupã ce a fost, pur si simplu, eviscerat într-un accident rutier. Tragicul eveniment rutier a avut loc pe podul de peste râul Bârlad, de la Crasna. Se pare cã Petru Popa a suferit un atac de cord sau un accident cerebral la volan si masina a lovit în plin parapetul de protectie. De data aceasta, parapetul s-a dovedit a fi o armã. I-a intrat pe geamul din stângã, a smuls bordul cu tot cu volan, la mãcelãrit pe sofer, de parcã acesta intrase într-un tocãtor, dupã care a iesit pe geamul din spate.

Dacã parapetul ar fi fost început exact de lângã pod, acesta l-ar fi protejat pe sofer. Însã acesta era întrerupt de un drum de tarã, care mergea paralel cu râul Bârlad, iar capãtul i-a intrat în masinã precum o sulitã. Dacã nu exista parapet în acel loc, cu sigurantã nu s-ar fi întâmplat mare lucru. Masina ar fi zburat în lanul de porumb si poate s-ar fi rãsturnat. Dar cum nici vitezã nu prea avea, sansele de supravietuire ale soferului ar fi fost maxime. Un parapet bine montat, de asemenea, i-ar fi salvat viata soferului.

Sfârsit tragic pentru un bãrbat de 75 de ani din municipiul Bârlad. Petru Popa se întorcea din satul natal (Pãdureni de Husi) si se pare cã i s-a fãcut rãu la volan. Politistii de la rutierã suspecteazã cã acesta a suferit un atac de cord sau un accident vascular la volan, dar acest lucru se va putea stabili cu exactitate dupã efectuarea necropsiei.

Tragicul eveniment rutier a avut loc pe podul de peste râul Bârlad de la Crasna. Se pare cã, în momentul în care bãrbatul a pierdut controlul volanului, masina a atins bordura si a ricosat înapoi în sosea. Apoi s-a întors spre marginea drumului. Din pãcate, parapetul de protectie de pe sosea avea o întrerupere pentru a face loc unui drum lateral de pãmânt. Exact în acel loc s-a înfipt autoturismul si, pânã când s-a oprit, a decopertat aproximativ 10 metri de parapet si a rupt patru stâlpi de sustinere. Bucata de metal ruptã a avut efectul unui adevãrat cutit, într-o masinã de tocat. L-a lovit pe bãtrân în piept, a rupt volanul si bordul masinii si a iesit prin portiera din spate.

La fata locului au venit echipajele de prim-ajutor care nu au putut decât sã constate decesul. Corpul neînsufletit a fost scos dintre fiarele contorsionate de cãtre echipa de descarcerare care a fost nevoitã sã taie cupola. În scurt timp, zona a fost blocatã de cãtre politistii de la circulatie si criminalisti. Mai bine de o orã traficul a fost îngreunat si circulatia s-a desfãsurat pe un singur fir.

“Accidentul s-a produs pe DN 24, în afara localitãtii Sapte Case, comuna Costesti. Conducãtorul auto, în vârstã de 75 de ani, din municipiul Bârlad, a condus autovehicolul din directia Crasna cãtre Bârlad. Dupã trecerea pe pod, din cauza neadaptãrii vitezei la conditiile unui carosabil umed, bãrbatul a pierdut controlul asupra directiei de deplasare si a lovit un parapet de protectie. Urmare a leziunilor traumatice grave, conducãtorul auto a decedat la locul producerii accidentului. În cauzã, politistii Serviciului Rutier continuã cercetãrile pentru stabilirea cu exactitate a conditiilor în care s-a produs tragicul eveniment”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, subcomisarul Mihaela Straub.

Sursa: www.vremeanoua.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button