actualitateStiri

Precizări despre încălzirea cu lemne în România până în 2023

PNRR nu prevede nicio dispoziţie care să oblige autorităţile române să impună interzicerea încălzirii pe bază de lemne până în 2023, precizează Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti. Subiectul renunțării până în 2023 la încălzirea cu lemne în România a fost lansat în urmă cu o săptămână de un europarlamentar.

 

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a transmis, joi, printr-un punct de vedere oficial, că nu există nicio dispoziţie specifică în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) care să oblige autorităţile române să impună interzicerea încălzirii pe bază de lemne până în 2023, acest pan cuprinzând reforme şi investiţii privind sistemele de gestionare şi de guvernanţă ale pădurilor menite să abordeze problema exploatării forestiere ilegale intensive a pădurilor din România.

Nu există nicio dispoziţie specifică în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) care să oblige autorităţile române să impună interzicerea încălzirii pe bază de lemne până în 2023. Planul de redresare şi rezilienţă al României cuprinde reforme şi investiţii privind sistemele de gestionare şi de guvernanţă ale pădurilor menite să abordeze problema exploatării forestiere ilegale intensive a pădurilor din România, din cauza căreia asistăm la o reducere a absorbţiei naturale de carbon de către păduri, la pierderea semnificativă a biodiversităţii şi la o creştere a riscurilor de dezastre (componenta „Păduri şi protecţia biodiversităţii”), a transmis Reprezentanţa CE în ROmânia.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page