Stiri

NATIONAL | Schimbări în legislația privind RCA. Nemulțumiții pot merge în instanță

În încercarea de a limita creșterile de tarife pe zona RCA din cauza daunelor foarte mari cerute de anumite grupuri de avocați pentru traumele fizice suferite de persoane în cadrul accidentelor rutiere, principalii jucători din piață, împreună cu Institutul de Medicină Legală au întocmit un fel de ghid al traumelor similar cu cel din Germania sau Austria.

După cum arată Sorin Greceanu, director general al Fondului pentru Protecția Victimelor Străzii (FPVS), chiar inclus în lege, indiferent de valoare, punctul de traumă are doar valoare orientativă în înțelegerea amiabilă. Nemulțumiții se pot adresa instanței, pentru că „nimeni nu poate îngrădi accesul la justiție al unui cetățean”, precizează Greceanu.

„Dreptul  la justiție al oricărui cetățean este de neatins. Nu poți îngrădi accesul la justiție al unui om oricât de bineintenționată ar fi o anumită prevedere legislativă. De aceea, nu cred că acel ghid foarte elaborat cu multe instituții de renume este o ierarhizarea a durerii cum a fost numit. Din contră, el este doar un criteriu de evaluare de care se va ține seama în momentul evaluării daunelor morale”, a dexclarat Sorin Greceanu, director general FPVS.

Citeste continuarea articolului pe www.economica.net

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button