Important

NATIONAL | Premierul Dacian Cioloș vrea o altă lege a salarizării

Legea salarizării pentru bugetari prinde cu greu contur. Premierul Dacian Cioloş aşteaptă o nouă propunere din partea Ministerului Muncii, care de această dată să ţină cont de realităţile din buget.

Nu am respins niciun proiect, pentru că nu e niciun proiect deocamdată. Sunt mai multe variante care au fost lucrate de doamna ministru și urmează să mai discutăm. Aștept ca doamna ministru să vină cu o propunere pe care chiar să o putem lua în considerare. Dânsa a lucrat pe mai multe variante, dar fără să se coordoneze cu Ministerul Finanțelor Publice. Am nevoie și de o coordonare cu Ministerul de Finanțe”, a declarat Dacian Cioloş, prim-ministrul României.

Guvernul a avut pe masă trei proiecte ale legii, elaborate fără implicarea Ministerului de Finanţe. Două au fost redactate pe vremea fostelor guverne Emil Boc si Victor Ponta, iar al treilea a fost propus de actualul Executiv.

Toate cele trei variante presupun o creştere în trepte a salariilor, pe o perioadă de 4, 5 sau chiar 6 ani. Legea aşteptată de 1,2 milioane de angajaţi la stat ar urma să intre în vigoare anul viitor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!