Important

NATIONAL | Cum au înghițit spitalele de campanie zeci de milioane de lei, fără să trateze nici măcar un pacient COVID-19

Spitalele de campanie au apărut ca ciupercile după ploaie în România, doar că nu au apucat să fie folosite, în condițiile în care investiția a fost de zeci de milioane de lei.

Spitalele de campanie, dorite de toată lumea și folosite de nimeni

Autoritățile nu au apreciat corespunzător amploarea epidemiei de coronavirus din România și, în timp ce se laudă pentru buna gestionare a cazurilor COVID-19, realitatea arată că au fost investite zeci de milioane de euro pe spitalele de campanie care nu au primit niciun pacient.

FANATIK vă prezintă în continuarea harta spitalelor modulare achiziționate de autorități din bani publici și sponsorizări private, care nu ajută în nicun fel la diminuarea epidemiei COVID-19.

Ordinului ministrului Sănătății nr. 623 din 14 aprilie 2020, privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, arată că în România au fost pregătite mai multe unități sanitare pentru eventuala îngrijire a pacienților infectați cu noul coronavirus.

Acest plan prevede ca 29 de spitale din țară să fie destinate pacienților COVID-19, la această listă adăugându-se alte peste 80 de unități medicale de suport, printre care și câteva spitale de campanie (lista completă poate fi consultată AICI).

Cine și cum a cheltuit pentru spitalele modulare

LISTA spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza a II-a
Lista spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza a II-a

Lista pare să fie mai mult decât suficientă, cel puțin până în acest moment, asta pentru că spitalele de campanie nu au avut parte de activitate, de la începutul epidemiei de coronavirus și până acum. Dar ce sunt aceste spitale de campanie?

Spitalele de campanie, sau Sistemele Modulare Medicale de Izolare și Tratament (SMMIT) pot fi amplasate în diferite locații, la nevoie, fiind folosite în special în zonele de război, dar acestea au început să fie utilizate tot mai des și în alte puncte cheie, acolo unde situația o cere.

De altfel, am văzut cu toții amplasarea unor astfel de unități sanitare în Wuhan, oraș considerat a fi locul de origine al noului coronavirus.

Autoritățile române au decis și ele amplasarea unor astfel de spitale de campanie în marile orașe din țară sau în apropierea acestora, în eventualitatea în care numărul cazurilor COVID-19 ar depăși capacitatea de tratare a spitalelor prevăzute în lista de mai sus.

Continuarea AICI!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page