ImportantStiri

NATIONAL | ATENȚIE ȘOFERI! Noi reglementări pentru plata rovinietei

CNADNR nu va mai limita plata rovinietei prin terminale automate neasistate, aşa cum a anunţat iniţial. Compania informează că, în urma  întâlnirii de astăzi  dintre reprezentanţii CNADNR SA şi cei ai UNTRR,  a fost convenită posibilitatea ca distribuitorii de roviniete, autorizaţi, care folosesc pentru încasarea contravaloarii rovinietelor terminale/ maşini automate de procesare – plăţi numerar/ electronice neasistate să continue activitatea de încasare a tarifului de utilizare prin intermediul acestora.

CNADNR SA precizează însă că emiterea rovinietelor de către distribuitori trebuie să se realizeze cu respectarea prevederilor OG nr. 15/2002 și OMT nr. 611/2015, în puncte de distribuție, prin intermediul:

  • unor dispozitive mobile, parte a sistemului informatic deținut de către CNADNR SA;
  • unor aplicații informatice, cu drept de acces la sistemul CNADNR SA;
  • unor aplicaţii dezvoltate de către distribuitorii autorizați și interconectate cu sistemul informatic al CNADNR SA;
  •  serviciilor de mesaje scurte – SMS, asigurate de operatorii de telefonie mobilă.

Totodată, potrivit comunicatului CNADNR, la emiterea rovinietelor prin intermediul dispozitivelor mobile sau prin intermediul aplicațiilor dezvoltate de distribuitori, aceştia sunt obligați să emită documentul fiscal care atestă plata rovinietei şi documentul care atestă înregistrarea în baza de date a CNADNR a tranzacției privind emiterea rovinietei fiind obligaţi, dacă este cazul, să efectueze corecţia numărului de înmatriculare al vehiculului într-un interval de 60 minute de la finalizarea tranzacției şi să elibereze documentele aferente.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button