social

Marius Budăi: Vârsta de pensionare nu va creşte. Nu poţi să pui carul înaintea boilor

Ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, a susţinut că în mandatul său nu va creşte vârsta de pensionare şi că vârsta standard de pensionare va rămâne aceeaşi.

“Eu cred că în România trebuie să ne preocupăm mai întâi, înainte de a creşte vârsta de pensionare, de a creşte speranţa de viaţă a cetăţenilor români, de a creşte speranţa de viaţă sănătoasă a cetăţenilor români.

Nu poate fi vorba de o creştere a vârstei de pensionare la 70 de ani. Vă spun şi de ce: în România speranţa de viaţă, pentru un bărbat, este de 70 de ani şi şase luni. Este imposibil să pui pe cineva să contribuie într-un sistem 50 de ani şi să-i dai pensie şase luni. Nu se poate aşa ceva. Speranţa de viaţă sănătoasă este şi mai mică: de 59-60 de ani. Deja cetăţenii români lucrează 5 ani în plus faţă de speranţa de viaţă sănătoasă. Deci, nu poţi să pui carul înaintea boilor. Noi trebuie să ne ocupăm de viaţa cetăţenilor români, de a le creşte speranţa de viaţă sănătoasă.

Vârsta standard de pensionare este 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi, stagiul minim de cotizare este de 15 ani şi stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi”, a susţinut Budăi, pentru Bugetul.ro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button