InfractionalLocal

Urmărire în trafic după un șofer din Botoșani. De ce nu a oprit la semnalul polițiștilor

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, în timp ce se aflau pe Șoseaua Iașului, au efectuat semnal regulamentar de oprire, unui autoturism, care circula cu viteză peste limita legală,  însă conducătorul acestuia nu s-a supus, continuându-și deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, cu autospeciala având în funcțiune semnalele luminoase și acustice, reușind oprirea acestuia în localitatea Zăicești.

În urma verificărilor efectuate, a fost stabilită identitatea conducătorului auto, în persoana unui bărbat de 50 de ani, din comuna Bălușeni, iar în urma controlului autoturismului, în interior, au fost identificate 100 de pachete de țigarete de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova, pentru care, bărbatul, nu deținea documente legale de proveniență.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de peste 1.300 lei, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 120 de zile.

De asemenea, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiteriii ifracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button