Important

LOCAL | Veşti bune pentru pensionari. Noi recalculări de pensii, după 1 octombrie

Recalcularea pensiilor va continua şi după data de 1 octombrie, pentru pensiile din grupa 1 si 2. Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, pentru aceste pensii recalcularea ar fi trebuit să fie terminata la data de 30 septembrie, dar dacă se constată că mai sunt pensii care trebuie să fie recalculate procesul va continua.

Noi considerăm că am periat toată baza de date, dar dacă cineva descoperă că nu s-a corectat sau nu a fost în regulă, nu-i nicio problemă să facem calcule după 1 octombrie (…) Din septembrie 2020, punctul de pensie va crește de la 1265 de lei la 1775 de lei, ceea ce reprezintă o majorare de 40%“, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi. Acesta a adăugat că 81.000 de pensii au fost recalculate, iar după recalculare aporximativ 76.000 de pensionari vor primi bani în plus.

Conform calculelor, un pensionar din grupa 1, care avea, spre exemplu 2.607 lei, va încasa după recalculare 4.562 lei, iar unul din grupa 2 care încasa, spre exemplu, 2.172 lei, va primi 3.041 lei.

De la 1 septembrie pensionarii au primit deja pensii majorate, după ce punctul de pensie s-a marit de la 1.100 la 1.265 lei.

 

Related Articles

One Comment

  1. Mai corect ar fi ca cei cu pensii mari sa nu li se mai dea nimic iar cei cu pensii mici sa primeasca o majorare de 40 la suta .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!