Important

LOCAL | Recrutări pentru educația copiilor instituționalizați din Botoșani – FOTO

Filiala Botoșani a programului educațional Ajungem MARI dă startul înscrierilor într-un nou modul de voluntariat în centrele de plasament din județ. La nivel național, 1000 de voluntari noi sunt așteptați să se implice, dăruind 3 ore/săptămână unor copii și adolescenți, ajutându-i la teme și împărtășind-le cunoștințele lor.

Separați de familiile lor, acești copii minunați sunt foarte vulnerabili și au mare nevoie de prieteni și mentori care sa le ofere atenție, curaj și un model pentru o viață mai bună. Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să meargă mai departe și să  devină un adult fericit, responsabil și sănătos. Copiii au un potențial fantastic, dar e nevoie de implicare din partea noastră, a tuturor, ca ei să își descopere drumul”, subliniază Iarina Taban, director executiv și fondator Ajungem MARI.

Până pe 28 februarie, Ajungem MARI Botoșani caută voluntari care să meargă săptămânal, pentru o perioadă de cel puțin 6 luni, în centrele de plasament pentru a susține ședințe interactive de pregătire școlară, ateliere creative sau de cultură generală, punând accent pe încurajarea copiilor. Fiecare voluntar transmite copiilor cunoștințele lui, în funcție de domeniul pe care și-l alege, de la română, matematică, englez, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educație sexuală sau financiară. Nu este nevoie de experiență în lucrul cu copiii – voluntarii  participă la un training inițial, de 8 ore, și beneficiază de ședințe de consiliere și de instruire pe parcurs.

„Personalitatea copiilor cu care lucrează voluntarii Ajungem MARI este în formare. Personalitatea copilului reprezintă un set complex de calități, opinii, gânduri, atitudini și idei pe care și le formează și însușește copilul încă din copilărie, se formează în timp și prin efort constant, de durată. Factorul social, modul în care te comporți cu micuțul, felul în care îl încurajezi să  socializeze cu ceilalți, cultura la care este expus și care îi este inoculata de mic și mediul emoțional în care este crescut contribuie din plin la dezvoltarea lui emoțională. Educația nu înseamnă doar asimilare de informații, ci și socializare, comunicare, reguli, iar modul în care este tratat un copil în centru de către educatori, voluntari și colegi are un impact puternic asupra dezvoltării personalității sale”, explică Adina Pascal, coordonator local al voluntarilor Ajungem MARI Botoșani.

Voluntari pot fi persoane având vârsta de peste 16 ani. Noul modul începe efectiv în luna mai, existând la Botoșani din aprilie 2017. Pe parcursul ultimului modul, 40 de voluntari au reușit să ajute aproape 90 de copii instituționalizați din județ.

Programul educațional Ajungem MARI al Asociației Lindenfeld se desfășoară în București și în 24 de județe, în parteneriat cu Direcțiile Județene de Asistență Socială și Protecție a Copilului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page