LOCAL | „Radiografia Economică a Județului Botoșani Oportunități”, proiect ce va fi realizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a depus la Consiliul Județean Botoșani un proiect pentru finanțare, în valoare de 19.100 lei, privind realizarea studiului „Radiografia Economică a Județului Botoșani Oportunități”. Studiul, care va fi realizat de un specialist ce va fi contractat în cadrul proiectului, va reflecta starea actuală a economiei județului, cu prezentarea oportunităților de investiții. Proiectul se va desfășura în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și va implica aplicarea a 1.000 de chestionare în rândul elevilor.

Preocuparea pentru un mediu de afaceri competitiv a fost și este o prioritate pentru CCIA Botoșani. Astfel, au fost înființate două birouri de consultanță gratuită. Unul dintre ele vizează consultanța în domeniul juridic, urbanism, consultanță tehnică și financiar-economică în agricultură. Biroul, deschis în 23 martie, funcționează vinerea, de 2 ori pe lună, între orele 10:00 și 12:00.

Cel de-al doilea birou de consultanță, deschis în baza unui protocol de colaborare, încheiat în 23 martie 2018, vizează informarea și consilierea reprezentanților firmelor nou înființate care au nevoie de autorizări din partea DSP, DSVA, ISU, APM, CJPC, ITM și Primăria Botoșani. Biroul activează bilunar, în zilele de marți, la sediul CCIA. Biroul funcţionează bilunar, în prima şi a treia zi de marţi din fiecare lună, în intervalul 12.00-14.00.

Pentru sprijinirea firmelor de afaceri în privința modificărilor legislative, CCIA a încheiat un Protocol de Parteneriat cu reprezentanții Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați în vederea organizării, trimestrial, a unor seminarii gratuite de instruire a agenților economici privind noutățile din domeniul fiscal. Prima întâlnire va fi organizată în a doua jumătate a lunii mai.

În data de 14 mai CCIA Botoșani organizează o întâlnire interactivă cu reprezentanții IMM-urilor din Botoșani, în vederea identificării problemelor cu care se confruntă micile afaceri, dar și pentru găsirea unor posibile soluții. O altă întâlnire va fi organizată la o dată ulterioară și cu investitorii străini din județul Botoșani, pe aceeași temă.

Perfecționarea angajaților s-a făcut prin organizarea a unor serii de cursuri de formare profesională în specializările Arhivar/Arhivist (modul început în data 28 martie 2018 şi care se desfăşoară şi în prezent) și a unui curs privind Protecția Datelor cu Caracter Personal (în perioada 21 martie-23 martie). În prezent se mai fac înscriere pentru cursul Protecţia Datelor cu Caracter Personal pentru modulul din perioada 21-23 mai şi pentru un modul de curs „Responsabil cu gestionarea Deşeurilor”, ce se va desfăşura în perioada 3-4 mai.

În cadrul proiectului Let’s Start Up Afacerea ta au fost organizate înscrieri, peste 100 de persoane și-au depus dosarul, iar în prezent sunt în desfășurare două module de curs.

De la începutul acestui an în cadrul CCIA Botoşani a reuşit cooptarea a 22 de firmei noi în cadrul organizaţiei, numărul total al membrilor ajungând la 58. În cursul zilei de luni a avut loc întrunirea Colegiuliului de Conducere şi Adunarea Generală. Au fost dezbătute problemele cu care se confruntă mediul de afaceri botoşănean şi au fost identificate posibile soluţii oferite de CCIA Botoşani.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close