Important

LOCAL | Protest spontan la Sectia de Psihiatrie Botosani!

Cadrele medicale de la Psihiatrie, unitate devenita dupa comasare sectie a Spitalului Mavromati, protesteaza in aceste momente din cauza salariilor reduse!

Angajatii sunt extrem de nemultumiti de faptul ca, dupa comasare, au primit salariile reduse. S-au taiat sporuri, oamenii constantand acest lucru abia cand au primit fluturasii de salariu. De asemenea, protestatarii se tem ca, prin comasare, se urmareste desfiintarea sectiei de Psihiatrie.

Cadrele medicale spun ca salariile au fost reduse cu cate 2-3 milioane lei vechi, medicul Vlad precizand chiar ca salariul sau este mai mic cu 8 milioane de lei.

“Din 3 martie suntem la Spitalul Judetean si lumea s-a revoltat, la noi sunt conditii mai grele de munca. Lumea asteapta un raspuns, ca nu stie nimeni ce s-a intamplat. La garzi de platea dublu, s-a scazut la 50%, e o scadere pe mai multe capitole, dar per total a afectat salariile. Nu stim de ce s-a intamplat acest lucru”, a declarat medicul Nicolae Vlad, pentru Stiri Botosani.

Nimeni de la Spitalul Judetean nu da nicio explicatie, nimeni nu discuta cu ei, acuza angajatii: “Avem sefi noi de doua saptamani, dar nu i-am vazut niciodata. Eu am acum salariu de 6 milioane de lei, mai putin decat o confectionera”, spune una dintre asistentele care protesteaza.

“Ne-au redus foarte mult salariile, mie mi-au luat 250 de lei din salariu. Toata lumea are salariile taiate, vom ajunge acasa fara nimic. Nu ne-a informat nimeni nimic, ne-am trezit cu mai putini bani pe fluturas fata de luna trecuta.Suntem la Spitalul Judetean de la 1 martie, iar noi acum am luat salariile pe februarie, cand nu eram la Spitalul Judetean”, a precizat o alta asistenta.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page