ImportantIncendiu

LOCAL | Proprietarul unei locuințe, găsit decedat în urma unui incendiu

Un incendiu izbucnit in aceasta seara, in locuinta unui barbat de 62 de ani, din satul Balinti, comuna Havarna, observat si anuntat cu intarziere, s-a soldat cu decesul proprietarului.

Flacarile au fost observate de un vecin.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin inainte de ora 18.00. La fata locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu doua autospeciale cu apă si spuma si SVSU Havarna. La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta, atat la acoperisul casei, cat si in interior, iar tavanul era prabusit.

Întrucât existau informaţii că proprietarul nu a reuşit să iasă din clădire, pompierii au început căutările, concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului. Acesta a fost descoperit decedat, intr-una din incăperi, pe un pat.

Pompierii militari au inlaturat si pericolul de explozie, fiind scoasa o butelie din interiorul casei.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui jar cazut din soba pe materiale combustibile.

In ultima zi din 2014 si prima zi din 2015, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au fost solicitate şi au intervenit în 52 situaţii de urgenţă. Este vorba de şase incendii, doua misiuni de asigurare a masurilor p.s.i.  pe timpul unor manifestari cu public numeros şi 44 intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical. Pe timpul intervenţiilor, au fost salvate/asistate 44 de persoane.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page