LOCAL | Preotul Partenie Apostoaie a adus un omagiu fiicei sale duhovnicești, Minodora Vasiliu: ,Iubiți-o și nu va muri niciodată!”

ÎNMULȚIREA ȘI CULTIVAREA  DARURILOR LUI DUMNEZEU: MEDIC MINODORA VASILIU

Cu adâncă durere sufletească, dar și cu aleasă nădejde în iubirea milostivă și nemărginită a lui Dumnezeu (de multe ori neînțeleasă de oameni), ca toți botoșănenii, am primit vestea trecerii la cele vesnice și netrecătoare, a distinsei doamne, medic MINODORA VASILIU, credincioasă fidelă și mărturisitoare a Bisericii și învățăturii Domnului Iisus Hristos, soție iubitoare și devotată, mamă jertfelnică, ales slujitor al medicinei veterinare, care a asigurat cu mult profesionalism și destoinicie, timp de peste 11 ani, conducerea Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Botoșani.

Fiind într-o frumoasă perioadă de Lumină și Speranță deschisă de Sărbătoarea Rusaliilor, când Sfântul Duh s-a pogorât cu Darurile Sale în inimile și viața credincioșilor și încercând să sintetizez, în câteva cuvinte, viața și activitatea distinsei doamne doctor Minodora Vasiliu (17 mai 1968-10 iunie 2020), subliniem câteva adevăruri și valori, primite în formă incipientă de la Preamilostivul Dăruitor, dar înmulțite, cultivate și intensificate ca niște talanți de mare preț: Credința smerită și autentică în Dumnezeu, Iubirea nefățarnică și Onestitatea, Bunătate și Fermitate, Profesionalism și Perseverență, Eleganță și Demnitate, Luptătoare și Protectoare față de colegii cu care a colaborat, pentru binele nostru al tuturor, cu care a format o echipă bazată pe respect și colegialitate, iar într-un cuvânt: un OM între și pentru oameni, OMUL potrivit la locul potrivit, un OM care și-a împlinit misiunea.

Înzestrată de Dumnezeu cu o minte ageră, sensibilitate fină și bunătate pilduitoare, cu un chip plăcut, atrăgător, asemenea sufletului luminos și înveșmântat cu virtuțile susmenționate, doamna doctor Minodora și-a câștigat, cu răbdare, efort și dăruire de sine, stima și încrederea tuturor colegilor și colaboratorilor, chiar dacă, mai ales la începutul activității, unele persoane au manifestat (cazuri izolate) unele ezitări, îndoieli, etc. Peste toate a trecut, a iertat, a iubit. Puțini sunt oamenii care știu să lase în urma lor o dâră de lumină și care apucă sfârșitul vieții lor cu realizări atât de bogate și frumoase.

În persoana doamnei doctor Minodora Vasiliu s-au împletit frumos și completat armonios: adevărul de credință revelat cu înaltele științe ale lumii acesteia, viața duhovnicească transcendentă cu imanența necesară dar nu esențială, privirea Cerului cu observarea în detaliu a frumuseților creației, dragostea de familie cu responsabilitățile carierei, misiunea de conducător cu dimensiunea slujitoare; pe scurt: o privire și abordare teologică a relatiei dintre suflet și trup, dintre materie și spirit, dintre credință și religie. Dumneaei ne-a arătat că nu există o contradicție între Dumnezeu și creație, între Biserică și lume, între credință și stiință, între suflet și trup; ci doar o greșită prioritizare! Deci, se poate! Se poate trăi frumos în familie și societate; este posibil să înmulțim talantul și darurile lui Dumnezeu și în vremuri potrivnice; suntem chemați să fim plăcuți și lui Dumnezeu și oamenilor.

Distinsa doamnă Minodora Vasiliu rămâne un exemplu de muncă, cinste, dragoste și devotament în fața tuturor celor care au cunoscut-o și au interacționat cu dumneaei și frumoasa dumneaei familie: preaiubitul soț Dumitru (Puiu) și lumina ochilor, fiica Ariana Iulia. Astăzi îi aducem un omagiu binemeritat și recunoștință vie pentru roadele strălucite rămase pe tărâmul muncii sale. Chipul și strădania sa nu se vor șterge curând (sper niciodată), din inima botoșănenilor absorbiți de personalitatea dumneaei.

Ca preot duhovnic, care am primit de la roaba lui Dumnezeu Minodora taina vieții dumneaei, iar de la Dumnezeu i- am cerut și oferit iertarea prin Taina Spovedaniei și Hrana cea spre Viața Veșnică, mărturisesc și am convingerea că faptele bune, viața frumoasă, dăruirea sa, dar mai ales credința și dragostea sa, rămân să-i păstreze neîntrerupt pomenirea.

Și pentru-că iubirea este singura care învinge moartea, atunci a pomeni înseamna a nu înceta să o iubim; așadar: iubiți-o și nu va muri niciodată; iubiți-o, căci nu va înceta niciodată să vă iubească!

Preot duhovnic,

Partenie Apostoaie,

Biserica Vovidenia Botoșani

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close