Important

LOCAL | Percheziții la Botoșani și în alte 21 de județe. Aproape 100 de persoane bănuite de contrabandă cu țigări

Poliţiştii fac, vineri, aproape o sută de percheziţii în 22 de judeţe din ţară şi în Bucureşti la persoane bănuite de comerţ ilegal cu tutun. Sunt implicaţi cetăţeni români şi bulgari vizaţi în cinci dosare penale. Percheziţiile au vizat şi un renumit clan interlop din Călăraşi.

Zeci de echipaje de polițiști au descins în 98 de locuințe din 22 de județe, dar și din Bucureşti. Percheziţiile au loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Călăraşi, Ilfov, Olt, Dolj, Argeş, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiş, Prahova, Tulcea şi Vâlcea, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite şi la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

Mai mulți români și bulgari sunt bănuiți că au comercializat ilegal tutun. Aceștia aduceau marfa din străinătate, iar la punctele de trecere ale frontierei prezentau acte false din care reieșea faptul că tutunul trebuie să ajungă în alte state din Europa.

În realitate, tutunul nu era scos din România. Marfa era descărcată în diferite locații din țară și transportată ulterior spre locul de prelucrare. Tutunul era comercializat în mediul online, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identitate false.

Printre persoanele vizate se numără și membrii clanului Chira, o cunoscută grupare interlopă din Călărași.

Activităţile se desfăşoară în 5 dosare penale, instrumentate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, Dâmboviţa, Olt şi Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!