ImportantInfractionalLocal

LOCAL | Percheziții în Botoșani și în alte 8 județe

Polițiștii din Brașov efectuează 45 de percheziții în București și în 8 județe, în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 10.000.000 de lei.

La data de 17 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov efectuează 45 de percheziții domiciliare în București și în județele Olt, Botoșani, Vâlcea, Mureș, Brașov, Vrancea, Sibiu și Giurgiu.

La actvități participă polițiști din toate județele în care sunt efectuate percheziții.

Perchezițiile sunt efectuate într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, prin neînregistrarea de venituri și nedeclararea sursei impozabile și nefuncționarea la sediul social declarant.

De asemenea, vor fi puse în executare 27 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2012 – decembrie 2014, administratorul unei societăți comerciale din județul Brașov ar fi efectuat achiziții interne și intracomunitare de materiale diverse, fără a le înregistra în evidențele contabile.

Astfel, societatea nu ar fi înregistrat venituri provenind din comercializarea mărfurilor, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu 10.160.649 de lei.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!