LOCAL | Grădinițele din Botoșani vor organiza activități recreative cu copiii în perioada vacanței de vară, doar la cererea părinților

În baza Art.11 din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28/11.06.2020, precum și în baza Ordinului comun al ministrului sănătății, ministrului educației și cercetării și al ministrului muncii și protecției sociale nr. 4518/12.06.2020 pentru stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterchoolurilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, unitățile de învățământ preșcolar/educație timpurie de stat pot fi redeschise în perioada vacanței de vară a copiilor.

Începând cu data de 16.06.2020, unitățile de învățământ preșcolar/educație timpurie de stat primesc cererile părinților care au avut copiii înscriși în anul școlar 2019 – 2020 și care doresc să beneficieze de aceste servicii de educație și îngrijire în perioada vacanței de vară.

Cererile pentru participarea copiilor la programul de activități recreative desfășurate în unitățile de învățământ preșcolar/educație timpurie de stat, în perioada verii, se pot transmite în format electronic sau letric sau personal, prin depunere,la unitatea de învățământ pe care copilul a frecventat-o/la care a fost înmatriculat, după un program stabilit și afișat/postat la avizier și/sau pe site-ul unității de învățământ. Termenul de transmitere a cererilor este până la data de 19 iunie 2020, ora 1400.

Cererile vor fi centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean până vineri, 19 iunie 2020, ora 1700, ulterior, vor fi transmise autorității publice locale pentru a decide, prin consultare, asupra listei de unități  de învățământ preșcolar/educație timpurie de stat care vor organiza activități recreative cu copiii în perioada vacanței de vară, în funcție de:

  • numărul de cereri/unitate de învățământ;
  • capacitatea unității de învățământ în condițiile impuse de prevederile legale în vigoare;
  • gradul de îndeplinire a prevederilor din Ordinul comun nr. 4518/12.06.2020;
  • respectarea prevederilor legale în vigoare, privind efectuarea concediului de odihnă anual al cadrelor didactice.

Lista cu unitățile de învățământ preșcolar care se vor deschide în perioada verii va fi afișată la avizierul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și/sau pe site-ul acestuia.

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close