Important

LOCAL | Festivalul județean ,,Farmecul iernii” a adus pe scenă sute de preșcolari botoșăneni – FOTO

Sâmbătă, Grădinița cu Program Prelungit Nr.19 Botoșani a fost gazda celei de-a doua ediții a Festivalului Județean ,,Farmecul iernii”, coordonatorii proiectului fiind cadrele didactice ,prof. Florentina Muraru , Taniușa Urîtu , Anca Agavriloaei. Eveniment și-a propus să promoveze și să stimuleze cunoașterea datinilor și obiceiurilor legate de Sărbătoarea Crăciunului, nașterea Pruncului Iisus.

Pe parcursul câtorva ore, într-o atmosferă de poveste, au răsunat glasurile cristaline ale unui  număr mare de soliști și formații de la Grădinița P.P.Nr.19, Nr.22 Botoșani, Nr.4 Săveni, Grădinița Micii Cercetași Botoșani ,Grădinița Alba ca Zăpada Dorohoi, vestind bucuria Sfintei Sărbători care se apropie.

Expoziția cu lucrări plastice a adus culoare momentului și locului, un număr mare de grădinițe fiind implicate și pe acest segment: Grădinița Șotron,Grădinița P.P.NR.18, NR.14, NR.19, NR.22 Grădinița Micii Cercetași,Grădinița Unțeni,Grădinița Cândești.

,,Fiecare anotimp are frumuseţea sa, însă niciun alt anotimp nu trezeşte în sufletul copiilor atâta frumuseţe şi atâta emoţie ca anotimpul iarna. La români, sărbătorile de iarnă, îndeosebi cele de Crăciun sunt adevărate sărbători de suflet. Ne revin puternic în minte şi în suflet amintirile copilăriei, ne amintim cu drag de zăpezile bogate şi prevestitoare de rod îmbelşugat, de colindele şi de clinchetele de clopoţei care ne umplu sufletele de bucurie, ne amintim cu drag de mirosul proaspăt de brad, dar şi de cozonaci, de nerăbdarea cu care aşteptam darurile sub pomul de iarnă.  Bucuria copiilor este aşa de mare încât ne minunăm de fiecare dată de puterea pe care o au acești copii de a transmite şi adulţilor emoţiile pe care ei le trăiesc la un nivel maxim. Este o lecţie de viaţă pe care  omul trebuie să o înveţe din nou de la un copil, aşa cum Iisus însuşi ne-a învăţat: …să fim buni! Implicarea în acest proiect le dă ocazia copiilor să-şi consolideze unele cunoştinţe despre Sărbătorile de iarnă, despre bucuria pe care ne-o aduce colindul sfânt în prag de sărbători, despre diversitatea obiceiurilor și a tradițiilor de iarnă pe care românii le păstrează de secole și pe care copiii noștri sunt datori să le păstreze și să le transmită mai departe”, a declarat una dintre cele trei cadre didactice care s-au implicat în acest proiect, prof. Florentina Muraru.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page