ImportantLocal

LOCAL | Dezbatere publică inițiată de senatorul Doina Federovici pe marginea proiectului de lege privind organizarea și funcționarea Asociațiilor de proprietari

Sala de ședințe a Primăriei municipiului Botoșani a găzduit astăzi o dezbatere publică inițiată de senatorul Doina Federovici la care au fost invitați să participe membrii Federației Asociațiilor de Proprietari din municipiul Botoșani.

Aceștia au avut ocazia să discute cu repreznetanții Executivului Primăriei și cu parlamentarii Doina Federovici și Tamara Ciofu, pe marginea proiectului de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.

Senatorul Doina Federovici a solicitat preşedinţilor Asociaţiilor de Proprietari ca până pe 15 august să propună amendamente, în cazul în care vor identifica aspecte legislative în neconcordanţă cu problemele locatarilor sau asociaţiilor.

“Am iniţiat această dezbatere publică având în vedere faptul că propunerea legislativă va fi înregistrată la Senat ca primă cameră sesizată. Am dorit să ascult punctele de vedere ale reprezentanţilor asociațiilor de proprietari care vor fi beneficiarii acestui act normativ.
Mă bucur că participanţii la această consultare publică au înţeles necesitatea unui schimb de păreri coerent şi echilibrat care să conducă la soluţii concrete pentru cei peste 90 % din locuitorii municipiului care locuiesc în imobile colective tip bloc de locuințe. La sfârşitul întâlnirii am solicitat tuturor celor prezenţi să-mi transmită până la mijlocul lunii august observaţiile şi propunerile lor, pentru ca la începerea sesiunii parlamentare să avem amendamentele incluse în vederea dezbaterii parlamentare. 
Problematica Asociaţiilor de proprietari este una de notorietate, iar prin această lege se doreşte consolidarea cadrului legislativ aplicabil, iar obiectivele generale, precum şi cele specifice urmărite de adoptarea acestui proiect legislativ remodelează organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.” a declarat senatorul PSD Doina Federovici.

Obiectivele generale urmărite de această dezbatere publică sunt:

–  Eficientizarea administrării locuinţelor, fie că sunt imobile colective tip bloc, locuinţe situate în curţi comune sau ansambluri rezidenţiale,

–   O mai bună structură a organelor de conducere ale asociaţiilor de proprietari,

– Clarificarea responsabilităţilor şi incompatibilităţilor dintre membrii structurilor de conducere din cadrul asociaţiilor de proprietari,

–   Instituirea regulamentului condominiului în care să se înscrie regulile de comportament şi de folosire a proprietăţii,

–   Clarificarea şi eficientizarea relaţiei dintre autorităţile publice şi asociaţiile de proprietari.

În același cadru, Primăria Botoșani a semnat și un pact de colaborare cu Federația Asociațiilor de Proprietari, cu scopul de a întări relațiile de colaborare în vederea soluționării problemelor din teritoriu.

Doina Federovici-asociatii-proprietari-sedinta-primarie 2 Doina Federovici-asociatii-proprietari-sedinta-primarie 3
Doina Federovici-asociatii-proprietari-sedinta-primarie 4  Doina Federovici-asociatii-proprietari-sedinta-primarie 6 Doina Federovici-asociatii-proprietari-sedinta-primarie 7 Doina Federovici-asociatii-proprietari-sedinta-primarie
Doina Federovici-asociatii-proprietari-sedinta-primarie 5

Related Articles

5 Comments

  1. Există o lege 230/2007 care stipulează foarte clar că asociaţiile de proprietari se constituie pe clădire, condominiu, orice discuţie în afara legii nu face altceva decât să se încerce o justificare a mafiei din Botoşani a încălcării în mod grosolan a acestei legi. Foştii şi actualii comunişti vopsiţi în toate culorile nu fac altceva decât îndobitocirea unei populaţii sărăcită în mod deliberat de mafia partidelor politice, practic cacamuniştii nu fac altceva decât formarea unor gulaguri pe cartier, gulaguri în care părinţii şi bunicii noştri şi-au ruinat viaţa datorită unor asemenea indivizi care ne-au vândut în 1940 la ruşi. Practic la Botoşani se încearcă rusificarea modului de viaţă a populaţiei de către nişte indivizi care din punctul meu de vedere au interese străine faţă de modul nostru de viaţă şi de tradiţiile străbunilor noştri. O adunare a cui? A celor ce încalcă legile ţării zi de zi. Asociaţia de proprietari nu are decât un singur scop: administrarea părţilor comune dintr-o clădire datorită stării de indiviziune forţată, cine nu respectă acest principiu stipulat de lege este un escroc şi mai devreme sau mai târziu v-a răspunde în faţa legii.

  2. Pentru cei interesaţi:
    Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara
    Întrebare: Ce soluţii alternative există pentru asociaţiile de proprietari care nu îşi permit să angajeze administratori şi femei de serviciu cu contract individual de muncă?
    Răspuns: Activitatea de curăţenie la asociaţia de proprietari se poate realiza, contra cost, pe bază de contract de prestări de servicii, de o persoană fizică autorizată (PFA) sau de către o societate comercială, care are acest obiect de activitate. Gratuit, curăţenia poate fi asigurată şi de proprietarii din asociaţie, cu rândul.
    Aceeaşi soluţie este valabilă şi pentru administrarea imobilului, care poate fi efectuată, contra cost, de o persoană fizică autorizată (PFA) sau de către o societate comercială, care are acest obiect de activitate, sau, gratuit, de unul dintre proprietarii din asociaţie.

  3. Este un proiect de lege foarte prost facut si negandit!!!!Trebuie inceput de la preniza ca daca vrei sa cumperi o masina ai obigatia inainte de a circula pe drumul public trebuie sa faci o asigurare,extrapoland este la fel de valabil si pentru o locuinta:trebuie modificata legea cu asigurarea obligatorie care trebuie sa includa si asigurarea pentru situatii de accident(se sparge o teva,sare furtunul de la masina de spalat)prin majorarea politei de sigurare.
    Primariile pe raza carora se afla imibilul sa invetarieze imibilele in functie de data constructiei si sa faca un proict din bani europeni pentru inlocuirea coloanelor de apa si termoficare avandu-se in vedere ca o teava are o durata de viata intre 20-30 de ani.
    In forma prezentata de matre MDRAP acest proiect nu se poate aplica deoarece o inundatie se poate produce si din vina administratiei imobilui :neinlocuirea la timp a coloanelor de apa datorita lipsei banilor,sunt pensionari care din 800 de lei pensie nu isi permit sa platesca 500 lei x 4 coloane=2000 lei .
    La ce adresa (electronica)ii pot scrie doamnei senator Federovici????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page