Local

Jandarmi botoșăneni avansați în grad, de Ziua Jandarmeriei Române – FOTO

3 APRILIE – ZIUA JANDARMERIEI ROMÂNE
În urmă cu 174 de ani, prin Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi, semnată de domnitorul Grigore Alexandru Ghica al Moldovei, a luat ființă Jandarmeria Română ca instituție modernă, capabilă să facă față cu succes tuturor provocărilor.
Manifestarea festivă dedicată acestui moment istoric s-a desfășurat la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, în prezența domnului Sorin Cornilă – prefectul județului Botoșani, doamnei Doina Elena Federovici – președintele Consiliului Județean Botoșani, doamnei Cristina Breșug – președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică și șefilor instituțiilor publice cu care inspectoratul cooperează în atingerea obiectivelor specifice.
Cu această ocazie, pe lângă ofițerii și subofițerii recompensați cu mulțumiri și felicitări, doi ofițeri și opt subofițeri au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad.
Tot acum au fost premiați și câștigătorii concursurilor sportive organizate premergător sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, cu sprijinul Asociației Internaționale a Polițiștilor – Regiunea 2 Botoșani și Asociației Sportive Prutul.
La final, un cor constituit din cadre militare și elevi jandarmi a făcut o surpriză plăcută audienței, interpretând câteva cântece ostășești, între care și Imnul Jandarmeriei.
În urmă cu două zile, pe 1 aprilie, jandarmii botoșăneni au sărbătorit și prima atestare documentară a jandarmilor pe meleagurile județului Botoșani, respectiv 130 de ani de la înființarea Companiei Jandarmi Botoșani, dată care a fost stabilită drept Zi Aniversară a Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page