InfractionalLocal

Percheziții la Botoșani într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism – VIDEO

La data de 03.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Suceava efectuează 17 percheziții domiciliare, în județele Botoșani și Suceava, într-o cauză penală privind săvârșirea, de către mai mulți făptuitori a infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.
Din materialul probator administrat a reieșit că, în perioada decembrie 2022 – aprilie 2024, aceștia au recrutat două persoane vătămate minore, ambele  în vârstă de 15 ani,   profitând de starea de vădită vulnerabilitate și simulând sentimente de iubire , după care  prin constrângere psihică  le-au transportat și adăpostit în diferite imobile situate în localități din județele Suceava și Botoșani,  exploatându-le sexual  prin   obligarea la practicarea prostituției.

De asemenea, cercetările efectuate au mai relevat că în perioada august 2023 – martie 2024, făptuitorii folosind același mod de operare au   recrutat două persoane vătămate majore pe care le-au transportat și adăpostit în locuințe închiriate, unde le-au exploatat sexual obligându-le să practice prostituția.
Făptuitorii au supravegheat permanent victimele (minore și majore) și le-au identificat clienți prin postarea de anunțuri în mediul online, sumele obținute din activitatea infracțională fiind însușite aproape în totalitate de făptuitori.
Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava.
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul SCCO Botoșani și al jandarmilor din cadrul IJJ Suceava și Brigăzii Mobile a Jandarmeriei Bacău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page