EducatieLocal

IȘJ Botoșani a centralizat rezultatele simulării județene a Examenului de Evaluare Națională și Bacalaureat. Vezi rata de promovare pe discipline

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a centralizat rezultatele simulării județene a Examenului de Evaluare Națională și a Examenului de Bacalaureat.

Rata de promovare pe discipline, la nivelul județului Botoșani, înregistrate de elevii  claselor a VIII-a care au susținut probele simulării județene ale Examenului de Evaluare Națională,  sunt următoarele:

  • Limba și literatura română – 1969 elevi din totalul celor 3714 elevi prezenți, au obținut note mai mari sau egale cu 5.00, reprezentând un procent de promovare de 53,01%.
  • Matematică –1665 de elevi din totalul celor 3677 prezenți au obținut note mai mari sau egale cu 5.00,  reprezentând un procent de promovare de 45,28%.

 

În ceea ce privește Examenul de Bacalaureat, nivelul de promovare pe medii de rezidență, exprimat ca procentaj general și pe tranșe de note, pentru fiecare dintre disciplinele de examen:

–  Limba și literatura română, 1805 din totalul celor 2613 de elevi prezenți au obținut note egale sau mai mari decât 5.00, reprezentând un procent de 69,08% promovare.

– Proba obligatorie a profilului, matematica, numărul elevilor care au obținut note mai mari sau egale cu 5.00 este de 539 din totalul de 1697 elevi prezenți, cifră care reflectă un nivel de 31,76% al promovării.

 

Rezultatele au fost aduse la cunoștința elevilor și părinților de către profesorii de la clasă, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Rezultatele obținute de elevi la simularea Examenului de Evaluare Națională  și Bacalaureat nu sunt publice. La solicitarea părinților notele pot fi trecute în catalog.

Rezultatele obținute se vor analiza, la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare.

In perioada 20-29 martie elevii vor susține simularea națională a examenelor naționale, conform Calendarului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page