Politic

INTERNATIONAL | Alegeri in SUA: Obama castiga si primeste felicitari din intreaga lume

Presedintele Barack Obama a castigat alegerile prezidentiale din Statele Unite, invingandu-l pe candidatul republican Mitt Romney. Obama se intoarce la Casa Alba cu cel putin 303 de voturi electorale, dupa ce si-a adjudecat Ohio, unul din statele cheie.

Un candidat are nevoie de 270 de voturi in colegiul electoral pentru a castiga cursa prezidentiala in SUA.

Totodata, in cadrul alegerilor legislative, democratii si-au pastrat controlul asupra Senatului, in timp ce republicanii si-au adjudecat Camera Reprezentantilor.

“In aceasta seara, la aceste alegeri, voi, poporul american, ati demonstrat ca, desi drumul a fost lung si greu, pentru Statele Unite, ce e mai bun abia acum urmeaza. Vreau sa multumesc fiecarui american care a participat la aceste alegeri, celor care au votat pentru prima oara, celor care au stat foarte mult timp la coada.

Apropo, va trebui sa rezolvam problema asta: fie ca ati tinut o pancarta cu Obama sau una cu Romney, vocea voastra a contat. Tocmai am vorbit cu guvernatorul Romney si l-am felicitat pentru campania lui. A fost o campanie dura, dar numai pentru ca amandoi ne iubim profund tara”, a declarat Obama, transmite corespondentul special al Ziare.com in SUA

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, i-a adresat “felicitari calduroase” liderului reales de la Casa Alba si a apreciat ca “legatura transatlantica ramane in continuare la fel de importanta pentru pace si securitate, si ca presedintele Barack Obama a dat dovada de un mare leadership mentinand-o puternica”.

MAE roman saluta rezultatele procesului electoral recent incheiat din Statele Unite ale Americii si adreseaza felicitari presedintelui Barack Obama pentru realegerea in functia de presedinte al SUA. Totodata, transmite felicitari poporului american pentru simtul civic demonstrat pe parcursul procesului electoral, se arata intr-un comunicat MAE, remis Ziare.com.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page