Publicitate

Îngrijirea grădinii – 3 lucruri care te ajută să alegi motocoasa potrivită pentru tine

Dacă ai o grădină, ai și mult de muncă. Iarba crește, buruienile se adună, rădăcini și tulpini uscate apar de nicăieri, iar tu nu te mai poți descurca doar cu o greblă. Pregătirile pentru primăvară vor începe curând, dar ai o motocoasă bună? Indiferent de cât de mare sau mică este grădina ta, o motocoasă te va ajuta în lupta cu buruienile și arbuștii care mai rău te încurcă decât să te descurce. Multitudinea de oferte existente de piață îți poate face mai grea alegerea, dar vei găsi în acest articol trei aspecte esențiale care te pot ghida în alegerea motocoasei potrivite pentru tine. 

Iată cum îți alegi motocoasa potrivită!

Pe benzină, curent electric sau acumulator

Motocoasele sunt de două tipuri – cele care funcționează pe benzină, în doi sau patru timpi, și cele cu motor electric, care la rândul lor pot fi racordate la rețeaua electrică sau la un acumulator. De ce este important să fii atent la acest aspect atunci când îți alegi motocoasa? Pentru că ambele vin atât cu avantaje, cât și cu dezavantaje. Motocoasele cu motor pe benzină sunt ceva mai puternice, dar și mai zgomotoase și mai poluante. Cele cu motor electric sunt mai silențioase, ecologice, dar au și o mobilitate mai scăzută din cauza firului de alimentare. Modelele cu acumulator, în schimb, sunt extrem de mobile, dar vor funcționa limitat între încărcări.

Suprafața destinată utilizării

Așa cum spuneam la început, indiferent că ai o grădină mai mare sau mai mică, buruienile cresc. În funcție de suprafața grădinii tale, de tipul și grosimea vegetației cu care te confrunți, vei alege o motocoasă rezistentă sau una mai puțin rezistentă. Cum știi când ai nevoie de una sau de cealaltă? În cazul în care terenul este dificil, cu ierburi groase, înalte, cu arbuști greu de tăiat, vei avea nevoie de o motocoasă care să le facă față. Modelele pe benzină au lame mai puternice, mai numeroase și chiar dințate, potrivite pentru astfel de obstacole. Dacă ai gazon, în schimb, și terenul are nevoie doar de o îngrijire delicată, este mai potrivit un model cu motor electric, cu lame de tăiere mai fine și o autonomie mai scăzută. 

Dispozitivul de tăiere

În funcție de dispozitivul de tăiere, motocoasele pot fi cu cap autocut cu fir de nailon sau cu lamă. Unele modele au chiar capăt dual – cu fir și lamă, putând fi schimbate oricând, în funcție de nevoi. Lama îți va fi de folos pe suprafețe mai mari și mai greu de curățat, dacă ai de tăiat crengi sau arbuști, de exemplu. Capul autocut cu fir te va ajuta mai mult în cazul terenurilor dificile, acolo unde există pietre sau alte obstacole care pot dăuna motocoasei cu lamă. Coasa veche folosită de bunicii noștri are acum un înlocuitor de nădejde în treburile casnice. Nu contează dacă ești amator, semiprofesionist sau profesionist, la Hornbach.ro găsești mereu motocoase și motocositoare profesionale de nădejde, la cel mai bun raport calitate-preț. 

După cum vezi, în toate aspectele sale, motocoasa trebuie să știe ce are de făcut și să poată să facă acel lucru. Tu trebuie să analizezi, întâi, terenul, să calculezi rezistența pe care ar trebui să o aibă unealta și mai apoi să o alegi pe cea potrivită. Nu-i atât de greu, nu?

Sursa foto: shutterstock.com

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page