Important

FOTO | Cum arată cel mai scump ghiocel din lume

Un furnizor de seminţe şi răsaduri din Marea Britanie a bătut recordul mondial în materie de preţ plătit pentru o varietate rară de ghiocei, cu ocazia licitaţiei de pe eBay din această săptămână.

Compania Thompson & Morgan din Ipswich a cumpărat cu nu mai puţin de 725 de lire sterline (circa 870 de euro) un bulb de ghiocel Galanthus woronowii “Elizabeth Harrison”. “Este o varietate rară, cu ovar auriu şi petalele însemnate cu galben”, arată compania într-un comunicat. “Preţul este aproape dublu faţă de precedentul record mondial de preţ, stabilit anul trecut, când un bulb de Galanthus “Green Tear” a fost vândut cu 360 de lire sterline.” Galanthus woronowii “Elizabeth Harrison” este o varietate recentă, apărută în Scoţia în urmă cu câţiva ani.

 

Pentru a-şi sărbători achiziţia, compania a anunţat că lansează o promoţie, oferind 75 de bulbi de ghiocei obişnuiţi (Galanthus nivalis) la mai puţin de jumătate de preţ, respectiv 7,99 lire. Preţurile plătite pentru varietăţile rare de ghiocei au crescut continuu în ultimii ani, pe măsura interesului horticultorilor şi al grădinarilor amatori. La nivelul anului 2008 ajungând la 226 de lire pentru un bulb de Galanthus, iar anul trecut, Thompson & Morgan a vândut peste un milion de bulbi de ghiocei Thompson & Morgan a mai stabilit un record şi în 1998, când a cumpărat cu 50.000 de lire sterline un bulb de zambilă neagră “Midnight Mystique”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page