Cinema

Filmul documentar „Apropierea”, la Cinema Unirea. Intrarea este liberă!

Miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19:00, filmul documentar “Apropierea”, la Cinema Unirea. Intrarea este liberă!
Event: Proiecție film “Apropierea”.
 „Dacă filmul nostru poate convinge cel puțin un copil să ceară ajutor de la un adult de încredere, iar eu pot convinge măcar o mamă să pună capăt unei relații abuzive, atunci filmul și-a atins scopul”, spune Andrea, protagonista filmului.
 „Sentimentul pe care voiam să-l surprind în film este următorul: Andrea ar putea să fie mama oricărui copil, fiica ei ar putea să fie prietena, colega de clasă a oricărui copil. Dacă
relaționăm cu ele prin sentimente de bază, cum ar fi iubirea și empatia, le putem fi alături în lupta lor pentru o nouă viață.” (Botond Püsök, regizor)
KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.
Organizator local:
Primaria Municipiului Botosani
Teatrul Mihai Eminescu
Cinema Unirea Botosani
Organizator național: Asociația One World Romania
Parteneri: Institute of Documentary Film (Republica Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Chai Khana (Georgia)
Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button