Educatie

Elevi calificați la etapa națională a concursului de educație juridică – FOTO

În data de 13.05.2023 s-a desfășurat etapa județeană a Concursului Național  de Educație Juridică ,, BE LEGAL! BE COOL!, organizat de VeDem Just -Voci pentru Democrație și Justiție, fiind calificații  la etapa națională și elevi  din județul Botoșani, după cum urmează:

Grupa 1 (clasele V-VI)

Locul  1          Arustii Armin

Locul 2           Cataranciuc Ilinca

Locul 3           Pintială Alexandru Cristian

Locul 4           Gheorghiu Andrei

Toți elevii calificați din Grupa 1 (clasele V-VI) sunt de la Școala Gimnazială ,,Grigore Antipa’’ Botoșani.

 Grupa 3 (clasele IX-XI)

Locul 1 Nechita Delia Elena, clasa a XI-a, Colegiul Național ,,A. T. Laurian,, Botoșani

Locul 2 Huțu Raluca, clasa a X-a, Colegiul Economic ,,Octav Onicescu,, Botoșani

Etapa Națională a Concursului Național  de Educație Juridică se va desfășura la Alba-Iulia în data de 1 iunie 2023.

În anul școlar 2022-2023, la nivelul județului Botoșani, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a finalizat activitățile de Educație Juridică în cele trei proiecte:

  1. Proiectului național de „Educație juridică”, derulat la nivelul județului ca urmare a Protocolului încheiat între Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Justiției și Ministerul Educației.

2. Proiectul ,, Fii avocat în școala ta!” în cadrul căruia activitățile au fost derulate de avocați din cadrul Baroului  Botoșani.

  1. Proiectul ,,Susținem Educația juridică și  medierea în  școli  la copii și  adolescenți!” activități derulate în unitățile de învățământ din județ de mediatori autorizați din cadrul Consiliului de  Mediere prin Corpul Profesional al Mediatorilor județul  Botoșani.

Prin activitățile desfășurate s-a urmărit familiarizarea elevilor cu principalele reglementări legale ce se aplică în viața cotidiană. S-a insistat nu atât pe drepturi, cât mai ales pe responsabilități: interdicții, permisiuni, proceduri aplicabile, sancțiuni posibile, efecte ale implicării într-o procedură disciplinară sau judiciară asupra individului și viitorului său.

În zile  de  11 și 12 mai 2023,  au participat la ultimele activități din acest an școlar  elevii de liceu din  clasele  a- XI-a  și  a-XII -a,  profilul științe sociale. Elevii,  coordonați în activități de judecătorii din cadrul Tribunalului Botoșani, au fost îndrumați în carieră și au participat la activități de tip  „joc de rol” în sala de judecată.

La ultimele activități din acest an, în sala de judecata a Tribunalului Botoșani, au participat elevi de la următoarele unități de învățământ:

LICEUL PEDAGOGIC “NICOLAE IORGA” BOTOSANI

COLEGIUL NATIONAL “A. T. LAURIAN” BOTOSANI

LICEUL CU PROGRAM  SPORTIV BOTOSANI

COLEGIUL TEHNIC “GHEORGHE  ASACHI” BOTOSANI

SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL ORTODOX “SF. GHEORGHE” BOTOSANI

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page