EducatieImportant

EDUCATIE | În câteva zile se dă startul înscrierilor în clasa pregătitoare

Pe 26 februarie urmează să se afişeze circumscripţiile şcolare şi planul de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate la fiecare unitate de învăţământ, atât pe site-ul instituţiei de învăţământ, cât şi pe cel al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Tot în această zi, părinţii vor afla şi unde se realizează evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor, dacă această evaluare este solicitată de către părinţi.

De asemenea, tot pe 26 februarie vor fi afişate şi eventualele criterii de departajare a elevilor.

Începând de a doua zi, pe data de 27 februarie, şi până pe data de 10 martie, instituţiile de învăţământ vor trebui să organizeze o zi a „porţilor deschise“, zi în care părinţii pot vizita instituţia de învăţământ. Tot în această perioadă vor fi organizate întâlniri de informare a părinţilor.

În perioada 26 februarie – 23 martie se poate efectua evaluarea psihosomatică a viitorilor elevi, tot în această perioadă având loc şi comunicarea rezultatelor acestor evaluări.

În perioada 5-23 martie se poate completa de către părinţi cererea de înscriere, atât online, cât şi la sediul instituţiei de învăţământ, tot în această perioadă având loc şi validarea acestora.

Procesarea de către comisia na­ţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice, şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere va avea loc pe 27 martie.

Ulterior, pe 28 şi 29 martie, aceste cereri vor fi analizate şi de către comisia fiecărei şcoli în parte, urmând ca aceste cereri să fie acceptate sau respinse după aplicarea criteriilor.

Pe 30 martie urmează să fie publicate rezultatele înscrierilor, atât pe site-ul şcolii, dar şi pe cel al Inspectoratului Şcolar.

De asemenea, vor fi făcute publice şi locurile rămase libere pentru cea de-a doua etapă de înscrieri. Etapa a doua de înscrieri va începe pe 11 aprilie, cererile de înscriere putând fi depuse până pe 18 aprilie.

Listele finale vor fi făcute publice pe data de 23 aprilie, iar în perioada 24 aprilie – 4 mai vor fi soluţionate cererile părinţilor ai căror copii nu au fost încă înscrişi la o unitate de învăţământ.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!