NATIONAL

Durata carantinei şi a izolării pentru persoanele cu COVID-19 va fi redusă la 10 zile

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri că durata carantinei şi a izolării pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19 va fi redusă la 10 zile.

Românii diagnosticaţi cu COVID-19 sau cei suspectaţi de infectate cu virusul SARS-COV2 vor sta în izolare, respectiv carantină mai puţine zile. Durata carantinei şi a izolării pentru persoanele cu COVID-19 va fi redusă de la 14 la 10 zile.

„Vom rezolva în aceste zile durata carantinei şi a izolării. Va fi şi în România doar de 10 zile, la fel cum este în marea majoritate a ţărilor din Uniunea Europeană”, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că pe lângă respectarea măsurilor de distanţare, igienă personală, portul corect al măştii, vaccinarea anti-COVID este importantă pentru că previne apariţia de forme severe şi decesele.

De asemenea, Alexandru Rafila a recomandat testatea populaţiei la primele simptome de boală şi declararea imediată a rezultatului pozitiv la medicul de familie. Mai mult, ministrul Sănătăţii le-a cerut românilor să nu se trateze după ureche, ci să urmeze tratamentele prescrise de medic.

„Discutaţi imediat cu medicului de familie pentru testare şi îndrumare. Nu vă trataţi cu antibiotice împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19. Nu vă trataţi cu antivirale,care pot fi toxice, dacă nu vă sunt recomandate de medic”, a declarat Alexandru Rafila.

Şi şefaCentrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, a îndemnat la vaccinare, în contextul răspândirii tulpinii Omicron.

„Dacă v-aţi vaccinat cu schema iniţială, faceţi-vă şi boosterul, pentru că este important în această conjunctură a tulpinii Omicron şi nu pentru călătorii sau pentru a intra la mall. Iar cei care nu sunteţi, vaccinaţi-vă, din nou în conjunctura tulpinii Omicron, nu neapărat pentru a intra la mall. Vaccinarea este o măsură de prevenire a unei forme severe de îmbolnăvire care apare mult mai frecvent la persoanele vârstnice sau cu boli cronice, dar apare şi la tineri. Mulţi dintre noi poate avem o boală cronică şi nici măcar nu cunoaştem acest lucru. Vaccinaţi-vă ca să nu faceţi forme severe”, a spus Pistol.

Autorităţile se aşteaptă ca la sfârşitul lunii ianuarie să avem 25.000 de cazuri COVID-19 pe zi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page