Important

DRAGOSTE&SEX | Iubitul tau e mai tanar decat tine. Avantaj sau dezavantaj?

Din ce in ce mai multe femei isi aleg ca partener de viata un barbat mai tanar decat ele. Sa fie de bine, sa fie de rau?

Mai mult ca sigur, ai fost invatata ca barbatul trebuie sa fie mai in varsta decat tine. Dar si daca situatia este pe dos? Daca esti tu cea cu mai multa experienta si cu ceva ani in plus? Bzi.ro te ajuta sa vezi lucrurile drept: cu bune si rele. In definitiv, decizia iti apartine!

Egalitate fara competitie

Daca te-a ales, intrecerile de orice tip nu figureaza in planurile lui. Nu se simte ofensat si nici complexat daca tu ai o slujba mai interesanta sau mai bine platita decat a lui. Nu va trebui nici sa-ti “aperi teritoriul” si nici sa-ti justifici prea mult intarzierile, atunci cand ai fost nevoita sa stai peste program. Pentru ca diferenta dintre voi il incita. Iar faptul ca tu esti independenta, cu o cariera deja definita, il fascineaza. Si este gata sa te asculte, decat sa-ti vorbeasca de proiectele lui, dar si sa te consilieze, cu puterea prospetimii lui si a entuziasmului pe care-l degaja. Iar interesul lui pentru problemele tale te va face sa te simti importanta, admirata, luata in considerare…

Dezavantajul: s-ar putea sa fie usor invidios pe succesul tau. Da, si el are o multime de idei, dar nu reuseste mereu sa le puna in valoare. Iar din aceasta cauza, il vei simti, poate, ca-ti poarta ranchiuna. Oalta situatie posibila: cum tu, probabil, ai deja o casa, o masina mai buna si un salariu mai mare, el isi pune problema si astfel: “De ce sa ma lupt ca sa obtin mai mult, daca ea are deja totul?”. Fii atenta sa nu cazi in acea capcana periculoasa si, din prea multa iubire, sa-i “oferi totul pe tava”! Mai bine, convinge-l cu delicatete si cu mult tact, fara a-l umili, sa-si gaseasca singur cel mai bun drum in viata.

Eros pana la stele

Din punct de vedere sexual, un barbat este in culmea “puterii” intre 20 si 30 de ani. Pentru ca este plin de energie, are mai putine griji si dorinta de a experimenta. Femeia, in schimb, devine “fierbinte” intre 30 si 40 de ani, pentru ca este mai constienta de feminitatea ei si de magnetismul pe care-l degaja. Asa se explica de ce sintonia sexuala dintre tine si el e mai spontana si mai putin “calculata”. El este plin de fantezie, arzator, are un apetit insatiabil… Iar tu te poti bucura de corpul lui in voie.
Dezavantajul: poti crede ca esti in stare sa tii pasul cu dorinta lui. El vrea sa faca sex in fiecare seara si tu esti distrusa? Mai bine declara-i de la bun inceput ca ai nevoie si de tandrete si de mangaieri. Nu uita ca el vrea sa experimenteze dragostea in toate nuantele ei. Trebuie sa invete!

Balsam pentru inima

Un iubit care are mai putine deziluzii amoroase in spate este probabil un adevarat “medicament” pentru inima ta. Dar este foarte probabil ca sa-ti ceara sa te implici in aceasta relatie la fel de mult cum o face el, care nu cunoaste pretul deziluziilor si este mult mai dornic sa priveasca spre viitor decat spre trecut. Iata provocarea: sa traiesti in prezent, bucurandu-te zi de zi de increderea pe care el ti-o transmite. Daca vei avea incredere in el si in iubirea care va leaga, relatia voastra va fi una perfecta.
Dezavantajul: ti se va parea ca el nu vede problemele pe care tu, care ai trecut prin ele, le “mirosi” de departe. El iti va spune ca “va fi pentru totdeauna”, tu o sa-l privesti in ochi si iti va parea sincer. Stii ca atunci cand spune ceva, simte acel lucru cu putere si e foarte convins. Dar cat dureaza, la varsta lui, convingerile marete?

5 secrete pentru a nu-l pierde

Calitatea ta cea mai pretioasa, din punctul lui de vedere, e autonomia. Ceea ce numai tu ii poti oferi, nu fetele de varsta lui si nici pustoaicele. Autonomie materiala, intelectuala si, mai ales, emotiva. Iti doresti ca povestea voastra sa continue cat mai mult, iti spunem noi ce ai de facut:
1. Evita sa-l intrebi incontinuu: “Ma iubesti? Cat de mult?”.
2. Nu-i pretinde sa faceti totul impreuna.
3. Nu te izola de prietenii de varsta ta: ai nevoie si de mediul cu care te-ai obisnuit.
4. Nu exagera cu gelozia.
5. Ramai flexibila cat mai mult posibil. Toleranta si respectul sunt componentele indispensabile pentru o relatie iesita din tipare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page