DIVERSE | (P) Top 5 beneficii ale consumului regulat de lapte

Laptele este unul dintre alimentele de bază ale omenirii. Dacă pentru bebeluși acesta este un aliment vital în primii ani de viață, pe adulți îi ajută să-și mențină sistemul osos puternic. Cu toate acestea, din motive necunoscute, odată cu înaintarea în vârstă, adulții încep să renunțe treptat la consumul de lapte.

 

De aceea, la vârste foarte înaintate, problemele de la nivelul sistemului osos și muscular devin din ce în ce mai acute și mai dureroase. Se prea poate ca anumite persoane să renunțe la lapte din cauza intoleranței la lactoză (una dintre cele mai comune intoleranțe). În acest caz, un mecanism de procesare lapte, poate elimina parțial zahărul din lapte ce produce probleme la nivelul sistemului digestiv.

 

Astfel, fie că aleg laptele pasteurizat din comerț, fie pe cel natural de la fermieri, adulții trebuie să fie conștienți de beneficiile enorme pe care consumul de lapte îl aduce organismului.

5 beneficii ale consumului de lapte

 

Atât pentru femei, cât și pentru bărbați, consumul de lapte are beneficii pe care nici un alt aliment nu le poate aduce.

 

  1. Menține sistemul osos puternic

Fiind alimentul cu cea mai bogată sursă de vitamina D, laptele, consumat cu regularitate, ajută la menținerea unor dinți și oase puternice și la prevenirea problemelor de tipul osteoporozei sau reumatismului.

 

  1. Ajută la menținerea strălucirii pielii

Prin conținutul ridicat de nutrienți și antioxidanți, laptele, consumat constant, ajută la menținerea pielii catifelate, fine și strălucitoare. Acesta poate fi folosit și extern, prin adăugarea lui la prepararea măștilor pentru ten. De altfel, regina Cleopatra era recunoscută pentru pielea ei de invitat pe care o menținea prin efectuarea băilor în lapte.

 

  1. Reface sistemul muscular după antrenament

Fiind o sursă de proteine, laptele ajută la refacerea mușchilor solicitați în timpul antrenamentului la sala de fitness. De aceea, specialiștii recomandă consumarea unui pahar de lapte la o jumătate de oră după terminarea exercițiilor. În plus, nutrienții regăsiți în lapte conferă energie și putere pentru reluarea activităților în urma solicitării organismului.

  1. Ajută la scăderea în greutate

Pentru că este bogat în proteine, vitamine și nutrienți sănătoși, laptele este adesea inclus în curele de slăbire pentru că oferă sațietate. Astfel, consumul a două pahare de lapte pe zi, poate ajuta la reducerea numărului de mese și astfel, la pierderea în greutate în mod natural și sănătos. Cercetătorii chiar susțin că cele două pahare de lapte consumate într-o zi pot reduce, în timp, grăsimea din jurul taliei.

 

  1. Ajutor în bolile cardiovasculare și hipertensiune arterială

Prin conținutul ridicat de calciu, potasiu și sodiu, laptele considerat printre cele mai puternice alimente naturale ce pot lupta contra bolilor vasculare. De asemenea, doctorii și oamenii de știință ai ajuns la concluzia că laptele poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău și al tensiunii arteriale.

 

Așadar, atât pentru a beneficia de beneficiile enumerate mai sus, dar și pentru obținerea aportului necesare de calciu, magneziu, potasiu și sodiu, experții în nutriție  recomandă consumul zilnic a cel puțin un pahar de lapte de vacă sau de capră (acestea fiind cele mai bogate în vitamine și antioxidanți puternici).

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close