Important

Directorul Berg Gaz Sighet, ranit grav in dubla explozie din Sighetul Marmatiei, este botosanean

Bărbatul rănit în a doua explozie de duminică din clubul de noapte de la Sighetu Marmaţiei este din municipiul Botoşani. Printre răniţii celei de-a doua explozii se numără şi directorul companiei de gaze Berg Sistem Gaz din Sighetu Marmaţiei, Augustin Comănici, un botosanean care a lucrat in urma cu doi ani la E.on Gaz.

Cea de a doua explozie a avut loc în acelaşi local din Sighetu Marmaţiei, duminică în jurul orei 10.00. Victime: 10 persoane, toţi poliţişti, pompieri şi angajaţi ai firmei de gaz, veniţi la faţa locului să cerceteze cauzele producerii primei explozii. A fost necesară intervenţia a nouă ambulanţe ale serviciilor de intervenţie rapidă din  Baia Mare şi Vişeu de Sus. Motivele producerii celei de a doua deflagraţii: la momentul intrării echipajelor de intervenţie în imobilul în care s-a produs prima explozie, nu erau oprite alimentarea cu energie electrică şi gaze. „O primă constatare este că nu s-ar fi întrerupt curentul şi gazele, deşi aceasta era o regulă elementară”, a declarat pentru Mediafax inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu.

Intreaga tara a urmarit evenimentele de la Sighetu Marmatiei cu sufletul la gura. Prima tragedie s-a produs duminica, la ora 00.56. La 112 au sunat mai multe persoane care anuntau ca la discoteca Euphobia, de pe strada Corneliu Coposu, numarul 3B, din Sighetu Marmatiei, a avut loc o explozie, neurmata de incendiu. Imediat la fata locului s-au deplasat militarii de la Detasamentul de Pompieri Sighetu Marmatiei, de la SMURD, dar si echipaje de la Serviciul de Ambulanta si politia municipala si specialisti de la gaz. Autoritatile au fost mute cand au sosit la adresa indicata si au vazut ca imobilul era distrus in proportie de 80%. Pereti inclinati, geamurile aruncate, o multime de caramizi… si oameni care strigau dupa ajutor.

Din subsolul cladirii au fost scoase sapte tinere cu varste cuprinse intre 19 si 23 de ani. Acestea au fost preluate de medici si paramedici. Dupa ce starea lor a fost cat de cat stabila, au fost transportate la Spitalul Municipal Sighet. Specialistii de aici au stabilit ca starea lor este grava, avand arsuri de gradul I, II si III in zona fetei si a membrelor superioare. Avand aceste stari, doctorii au cerut ca fetele sa fie transportate la Spitalul Judetean din Baia Mare. Din pacate, si personalul medical de aici a fost rezervat, solicitand ca victimele sa fie transferate la Spitalul de Arsi din Bucuresti.

Prapad si la a doua deflagratie

Anchetatori de la Politia din Sighet, dar si de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Maramures si pompieri militari au demarat cercetari la imobil pentru a vedea ce s-a intamplat. Acestia au stabilit ca discoteca, situata la subsolul cladirii, nu era racordata la o sursa de alimentare cu gaz, insa cabinetul notarial si alte incaperi de la primul nivel aveau principalele surse de incalzire racordate la retea. Explozia s-a produs in momentul in care tinerele au intrat in toaleta discotecii unde si-au aprins tigarile. In timpul verificarilor, in jurul orei 09.50, a avut loc, in aceeasi cladire, cea de-a doua explozie, mai exact in momentul in care s-a intrat in biroul notarial. In interior se aflau mai multe persoane care efectuau verificari. Zece persoane au fost scoase cu targa din cladire. Printre acestia, in starea cea mai grava se afla seful Augustin Comanici, de la reprezentanta societatii Berg Sistem Gaz SA, notarul Gheorghe Sas, loctiitorul comandantului Detasamentului de Pompieri de la Sighet, Dacian Marina, dar si un subofiter de-al acestuia, Cristian Ardelean, seful garzii de interventie. Si doi dintre judiciaristii de la IPJ Maramures au fost afectati de suflul exploziei, unul fiind in stare grava.

“Opt victime sunt cu arsuri multiple si doua leziuni traumatice. Au fost transportati la sectia de Primire Urgente de la spitalul municipal”, a relatat dr. Sorin Dulugea, de la Serviciul de Ambulanta Sighetu Marmatiei.

 

Related Articles

One Comment

  1. nu ma uimeste incompetenta distribuitorului de gaz de la sighet, ce spuneti de furtul furnizorilor de gaz la consumatorii casnici prin modul de calcul de-a dreptul penal al ajutorului de caldura, la o factura care trebuia sa fie pe 0.00 sunt de plata 111.00 ron. faceti un calcul: cati beneficiari de ajutor de caldura sunt X cu ron furati. sunati-ma la 0752600775 si va explic despre ce este vorba. companiile de gaz, indiferent ca sunt distribuitori sau furnizori, aplica legea dupa cum le convine, incalcand-o intr-un mod de-a dreptul grosolan, profitand de lipsa de informare a consumatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page