AdministratieMunicipiu

Dalele de tramvai vor fi scoase de pe strada Primăverii – VIDEO

Dalele de tramvai de pe strada Primăverii vor fi scoase, urmând ca partea carosabilă afectată să fie reabilitată. Proiectul de hotărâre a fost adoptat, vineri, de Consiliul Local (CL).

Căile de rulare și rețeaua de cablu din cupru sunt „într-o avansată stare de degradare”, iar „menținerea în funcțiune nu se mai justifică și generează costuri de întreținere”. Infrastructura „nu își mai exercită funcțiile pentru care a fost executată și nu mai poate fi folosită în condiții de siguranță pentru activitatea de transport public de persoane”, se arată în raportul de specialitate.

Este un demers pe care trebuie să-l facem. Infrastructura nu mai poate fi folosită așa cum este astăzi. Costurile sunt de 120.000 de lei pentru 100 de metri liniari, pentru strada Primăverii, cu suprafața aferentă, pe un singur fir, banii provin de la capitolul reparații străzi, acolo unde ne apropiem de terminarea sumelor pe care le-am avut în acordul cadru pe care îl avem în desfășurare cu societatea Conrec”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Edilul estimează că lucrările de pe strada Primăverii, tronson de aproximativ 1,4 kilometri, vor dura între trei și șase luni.

Termenul de implementare pe strada Primăverii este de câteva luni de zile. Două-trei luni de zile, dacă ne-am apuca, dar avem această constrângere că nu avem întreg bugetul pentru Primăverii astăzi, dar putem face un act adițional până la desemnarea unui nou câștigător sau continuarea lucrărilor cu cel care va fi desemnat câștigător pe contractul de reparații străzi, sumă care poate fi completată, dacă este cazul, și pe parcursul anului, prin rectificări bugetare, pentru că în acest capitol avem toate lucrările pe care le facem în municipiul Botoșani, cu covoare asfaltice, reparații străzi, întreținere cu material pietros. Nu reprezintă banii o problemă. Iar în ceea ce privește timpul necesar, este foarte scurt, zic eu. Pe strada Viilor sau pe strada Nicole Iorga, dacă vreți să facem o comparație, au fost lucrări diferite, acolo unde am reabilitat și trotuare, iar pe Primăverii se intervine doar unde este dala de tramvai și pe suprafața adițională sunt niște pavele care să preia șocul”, a explicat Cosmin Andrei.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 12 voturi favorabile, două împotrivă și patru abțineri.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button