Meteo

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Meteorologii ANM au emis vineri, 23 iunie 2023, prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni.

“Pe parcursul săptămânii viitoare, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi în jurul celor normale perioadei, astfel temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 31 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori termice sunt prognozate pentru sudul și sud-estul țării. Cerul va fi variabil, iar precipitaţiile vor fi mai slabe cantitativ.

Nu sunt excluse aversele de scurtă durată pe parcursul serilor la munte, în vest și în sud-vest. Sunt semnale că din 4 – 5 iulie vremea se va încălzi din nou, iar temperaturile vor atinge și depăși pragul de caniculă”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 26 iunie – 3 iulie 2023

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și la munte.

Vremea 3 – 10 iulie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale

Prognoza meteo 10 – 17 iulie 2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 17 – 24 iulie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page