Important

COMUNICAT | Furnizorii de servicii sociale din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ, se întâlnesc la Suceava în cadrul celei de-a doua consultări regionale

Joi, 27 februarie 2014, Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi organizează la Suceava cea de-a doua consultare regională a furnizorilor de servicii sociale, la care sunt invitaţi să participe 40 de furnizori privaţi şi publici de servicii sociale destinate copiilor şi familiilor vulnerabile, din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ. Evenimentul va avea loc la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţa Copilului Suceava şi se desfăşoară în cadrul proiectului „Schimbări mici, diferenţe MARI!”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

În cadrul Consultării regionale a furnizorilor de servicii sociale ne dorim să aflăm problemele cu care se confruntă profesioniştii din domeniu, să identificăm soluţiile potrivite la aceste probleme şi să ajungem la un numitor comun asupra  înţelegerii termenului de calitate în acordarea de servicii sociale.

Aceasta este cea de-a doua consultare regională din cadrul proiectului, prima desfăşurându-se la Iaşi în luna noiembrie a anului trecut. În urma celor două consultări se vor selecta viitorii promotori ai reţelei regionale de servicii sociale destinate copiilor şi familiilor vulnerabile.

„Cele doua consultări regionale din cadrul proiectului ne vor ajuta să identificam la nivelul regiunii Nord Est problemele cu care se confruntă furnizorii privati si publici de servicii sociale şi ne vor ghida în trasarea direcţiilor de acţiune pe care se va dezvolta reţeaua regională a promotorilor de servicii sociale”, specifică Corina Mighiu, coordonator proiect – Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi.

Concluziile celor două consultări vor fi publicate într-un document ce va fi promovat atât în rândul participanţilor cât şi la nivel de mass-media.

Acest proiect şi toate evenimentele ce se vor desfăşura în cadrul lui, este înscris în demersul de Responsabilizare Socială demarat de Societal (reţea naţională de ONG-uri), şi, ca urmare a angajamentului său, va purta marca “Eveniment responsabil”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page