Bancul zilei

BANCUL ZILEI | Un politician la spovedit

Un preot se despartea de parohia sa dupa multi ani de slujire.

Pe langa masa de adio, enoriasii s-au gandit sa-i faca si un cadou. Ca peste tot, a fost invitat si un politician sa spuna cateva cuvinte si sa-i inmaneze cadoul. Dar ca toti politicienii, a intarziat, si atunci parintele s-a gandit sa umple timpul cu un discurs:

– Prima mea impresie despre parohia aceasta mi-am facut-o cu ocazia primei spovedanii. M-am gandit ca am fost trimis intr-un loc teribil, deoarece primul care s-a spovedit mi-a marturisit ca furase un televizor, ca le-a furat banii parintilor, ca a mai furat si la locul de munca, pe langa faptul ca avea o aventura sexuala cu sotia sefului. In unele ocazii, facea trafic si vanzare de droguri. Si la urma, a zis ca i-a transmis o boala venerica sorei sale. Am ramas inmarmurit. stupefiat. si foarte speriat! Dar, dupa aceea, am cunoscut lume care nu semana deloc cu acest individ. Mai mult, pot sa spun ca a fost o parohie de oameni responsabili, cu valori morale, credinciosi si ca am trait aici ani minunati!

In acest moment, soseste si politicianul, asa ca l-au chemat repede sa ia cuvantul. Dupa ce s-a scuzat pentru intarziere, a inceput astfel:

– Niciodata n-am sa uit cand a venit parintele in parohie. De fapt, am avut onoarea sa fiu primul care s-a spovedit la el.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!