RETETA | Mâncare țărănească de varză cu cârnați afumați

Ingrediente:

  • 1 varză albă
  • 2-3 cârnați de casă, afumați
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roșu
  • 2-3 roșii de grădină
  • 150 g fleică de porc
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguță de cimbru

– mod de preparare –

Fleica de porc se taie în cuburi și se pune la prăjit până se formează jumăriși untură.

Se înlătură jumările și se adaugă cârnații tăiați rondele, iar când aceștia se rumenesc, se adaugă ceapa tocată solzișori.

Se toacă varza mai grosier și se adaugă peste îngredientele de pe foc.

Se lasă la călit amestecând ușor din când în când.

Se adaugă foile de dafin și crenguța de cimbru, iar când varza se pătrunde, se adaugă roșiile tocate cuburi.

Spre final de fierbere se adaugă ardeiul tocat mai grosier și se potrivește gustul cu sare și piper.

Dacă se dorește acrișoară, se adaugă și puțin oțet, iar la final, opțional, mărar verde tocat mărunt.

Se servește deliciopasa Mâncare țărănească de varză cu cârnați afumați, cu mămăliguță și ardei iute.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close