Local

Autoritățile în alertă! Un bărbat de 40 de ani a intrat în apele Lacului de acumulare Stânca-Costești și nu a mai ieșit la suprafață – FOTO

Astăzi, la prânz, pompierii au fost solicitați să intervină pentru căutarea unui bărbat, în vârstă de 40 ani, care a intrat în apele Lacului de acumulare Stânca-Costești și nu a mai ieșit la suprafață.
Din primele informații, acesta era cu un prieten, care a încercat să îl salveze. Nu a reușit și a sunat la 112 după ajutor.
La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești cu o barcă, un echipaj al Sectorului Poliției de Frontieră Stânca, cu o ambarcațiune, precum și o ambulanță aparținând SAJ Botoșani.
De asemenea, a fost solicitat și sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Petrodava” al Judeţului Neamț, pentru a completa echipa de scafandri.
Până la sosirea acestora la caz, pompierii și polițiștii de frontieră efectuează căutări cu bărcile. Misiunea este îngreunată de curenții puternici.

Informare preventivă

ISU Botoșani recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de siguranță atunci când merg la scăldat, astfel:
– frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
– evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
– evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;
– nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;
– nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
– nu intrați în apa rece după expunerea la soare;
– nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;
– echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.
Dacă observați o persoană care se află în pericol de înec și puteți să o ajutați, interveniți, fără a vă pune viața în pericol. În cel mai scurt timp, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page