Important

ANIVERSARE | 101 ani de la infiintarea “ZILEI INTERNAŢIONALE A FEMEII”

Pe 8 martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii(in 2012 se implinesc 101 ani de la infiintarea acestei sarbatori). Prima zi s-a ţinut în 19 mai 1911 în Germania, Austria, Danemarca şi în alte câteva ţări europene. Data a fost aleasă de femeile germane pentru că, la aceeaşi dată în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă faţă unei revolte armate şi a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.

Însă Ziua Internaţională a Femeii a fost recunoscută oficial mult mai târziu, în 1975, de către Naţiunile Unite şi a fost adoptată, începând cu această dată, de multe dintre guvernele ţărilor care până atunci nici nu aflaseră de existenţa ei. Până în decembrie ’89, în România, se vorbea de ziua mamei dar după revoluţia din 1989 ziua mamei a fost înlocuită cu ziua femeii.

Tradiţia celebrării femeii datează încă din vremea grecilor. Pe atunci, inclusiv măreţii zei din Olimp aveau o zi în care sărbătoreau pe zeiţa Rhea, zeiţa-mamă a tuturor, asociată deseori cu pământul. Astfel, odată cu ei şi pământenii sărbătoreau femeia-mamă, creatoarea tuturor fiinţelor vii şi simbol al renaşterii perpetue. Astăzi, ziua de 8 martie celebrează femeia la toate vârstele, zâmbetul, gingăşia, generozitatea şi dăruirea ei.

Google sarbatoreste Ziua Internaţională a Femeii 2012, astazi 8 martie 2012, printr-un nou logo pe pagina motorului de cautare.

La multi ani tuturor femeilor din intreaga lume!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page