Important

Angajări directe în Poliție, pe perioadă determinată. Vezi condițiile

În actualul context medico-sanitar, la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne s-a decis ca în Poliția Română să fie ocupate, pentru o durată determinată, de 6 luni, câteva sute de posturi vacante de funcționari publici cu statut special-polițiști, în baza art. 27 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Demersul este motivat de un deficit mare de personal, care ajunge, la unele stucturi operative, și la procentele de 30-50%, situație care afectează calitatea serviciului polițienesc în unele comunități. Diminuarea acestui deficit va avea în vedere, cu precădere,  structurile aflate în prim-planul combaterii efectelor și a prevenirii răspândirii pandemiei, respectiv: Ordine publică, Transporturi și Rutieră. Se vor da probe eliminatorii, cum ar fi medicală și psihologică, urmând ca decizia de încadrare să fie luată după susținerea unui interviu structurat pe o tematică profesională.

Procedurile aferente încadrării acestor posturi se vor derula în luna noiembrie, urmând ca ordinele administrative de numire în funcțiile ocupate să se emită, de către conducătorii unităților angajatoare, cu data de 1 decembrie 2020.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button