AgriculturaLocal

Acuzat de implicații politice, liderul protestatarilor din agricultură a răbufnit: ”Oameni care nu au bătut un par la viața lor ne învață cum să facem un gard!”

Este considerat lider al protestatarilor din ultimele zile. Susține că reacția fermierilor și transportatorilor a fost una spontană, dar el este acuzat că a făcut parte dintr-un partid politic și a candidat la primărie. Dănuț Andruș a răspuns tuturor acestor acuzații în platoul Sinteza Zilei.

În vârstă de 51 de ani, el gestionează aproape 1.500 de hectare de teren agricol în Horodiștea, comuna Păltiniș, județul Botoșani. De asemenea, Dănuț Andruș mai are și peste 1.500 de animale: capre, oi, vaci și cai.

În trecut, el a vrut să fie primar al comunei Păltiniș din partea PSD. În momentul de față, este președinte al Asociației de Proprietari Paltinul. Dănuț Andruș a înființat, de asemenea, Partidul Alianței Fermierilor și Antreprenorilor Români.

Având în vedere trecutul său politic, spontaneitatea protestelor din ultimele zile a fost pusă sub semnul întrebării.

Dănuț Andruș este acuzat că implicarea sa în politică este cea care i-a vulnerabilizat pe protestatarii din întreaga țară.

Totuși, acesta susține că acuzațiile oamenilor sunt nefondate și că presa este cea care răstălmăcește lucrurile.

”Eu chiar îi rog pe oameni să facă legăturile. E dreptul nostru să ne asociem. Acest drept este constituțional. Dacă din aceste cereri considerați că este un interes politic, răstălmăciți cum vreți. Noi până să ajungem în politică, trebuie întâi să avem o experiență în viața socială. Aș folosi o sintagmă pozitivă sau negativă, cum vreți să o interpretați. Oameni care n-au bătut un par la viața lor ne învață cum să facem un gard! Din păcate, aceste lucruri pe care noi le facem, le răstălmăcim și o dăm în politică”, a declarat Dănuț Andruș, la Sinteza Zilei.

Dănuț Andruș mai susține că, de fapt, televiziunile sunt vinovate pentru ”răstălmăcirea protestelor”.

”Televiziunile mă bagă în mașina de carne cu ce am făcut eu. Eu am dreptatea mea! Oamenii m-au ales în stradă să duc aceste cereri în fața Guvernului”, susține fermierul.

Liberalul Florin Roman l-a acuzat că i-a vulnerabilizat pe protestatari, pentru că nu a anunțat că a făcut politică.

”Pentru a fi deturnat scopul acestui protest, se iese cu tot felul de tertipuri”, susține Andruș.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page