Politic

Cătălin Silegeanu, AUR Botoșani: „Schimbarea reală nu se poate produce cu oameni care repetă greșelile din trecut…”

This content has been archived. It may no longer be relevant

Schimbarea reală nu se poate produce cu oameni care repetă greșelile din trecut. Partidele tradiționale care s-au succedat la putere nu au făcut decât să copieze metehne politice și să-și impute reciproc culpa eșecurilor administrative. Îmbrăcând haine de culori diferite, au urmărit aceleași scopuri și au folosit aceleași mijloace.

Este o descriere cu care botoșănenii de pretutindeni rezonează, fie că s-au încăpățânat să găsească un rost acasă, fie că au plecat în orașe dezvoltate, fie că s-au simțit goniți în afara granițelor țării. Municipiul Botoșani nu mai este de mult o opțiune pentru tineri, din cauza clasei politice care s-a perindat la conducere. În nemernicia acestor lideri autoproclamați, ei înșiși au pierdut simțul rușinii și rațiunea. Prosperitatea a devenit pentru ei normalitate, iar pentru botoșăneni miracol.

Niciun proiect major de investiții nu s-a derulat fără ani la rând de blocaje, fără rugămințile și stăruințele cetățenilor, fără umilință. Indiferent că vorbim despre Teatrul „Eminescu”, de Biserica „Sfântul Gheorghe”, de Spitalul de Boli Cronice, până și despre un modest muzeu amenajat în Centrul Vechi, vorbim despre proiecte antice care au ajuns să coste de patru ori mai mult decât ar fi costat în 2015, în 2017 sau în 2018, anii în care ar fi trebuit ca obiectivele să fie finalizate și redate comunității. Aceasta este normalitatea pe care au oferit-o Cătălin Flutur și Cosmin Andrei botoșănenilor!

Liberalii și social-democrații s-au războit mereu pe tema eșecurilor administrative, pasând culpa între tabere cu nonșalanță. Datoriile de pe defuncta societate Termica, proiectul de modernizare a infrastructurii de tramvai, toate problemele de dezvoltare au fost mereu pretext de scandal și propagandă. Dar acestea sunt, în realitate, elementele care îi unesc pe cei doi „giganți politici” și îi situează pe același nivel al demagogiei și incompetenței.

Și nu este singurul numitor comun. Batjocura administrativă este o altă trăsătură mutuală pentru Cătălin Flutur și Cosmin Andrei, care au confiscat instituții locale și resurse publice în interese personale sau de partid. Unul a acaparat Locativa și întregul fond aflat în gestiune, celălalt s-a luat la întrecere și nu doar că a obținut controlul asupra companiilor orașului, dar a și ridicat sau desființat instituții cu dedicație specială. Aceasta este politica pe care au înțeles-o și au practicat-o acești oameni.

Mesajul meu pentru toți botoșănenii care înțeleg apelul din aceste rânduri este să stârpim acest cancer până nu este prea târziu. Să facem loc împreună pentru alții dispuși să servească cu adevărat cetățenii și să oprim perpetuarea vicioasă a metehnelor politice. Avem nevoie de schimbare ASTĂZI, dacă pentru copiii noștri ne dorim un MÂINE în care batjocura să nu mai fie o normalitate.
Material realizat de SC Modern Art Design SRL, la comanda partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page