Local

Acțiunile pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori continuă în județul Botoșani

Acțiunile pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor de natură penală sau contravențională la regimul silvic, continuă în județul Botoșani

 

Astfel, la data de 16 mai 2024, în intervalele orare 04:00-08:00 și 16:00-20:00, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei ai subunităților de poliție, jandarmi și polițiști de frontieră au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 260 de persoane, controlate 195 de autovehicule, dintre acestea, 18 care transportau material lemnos, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în valaore de peste 23.000 de lei.

 

Dintre sancțiuni, 3 au fost aplicate transportatorilor de material lemnos care nu aveau documente de proveniență sau transport.

 

Exemplu:

La data de 16 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29C, în comuna Mihăileni, o autoutilitară condusă de un tânăr, de 29 de ani, din comuna George Enescu, care transporta material lemnos.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deținea documente legale de proveniență sau transport pentru cantitatea de peste 2,5 metri cubi de material lemnos, pe care îi transporta.

 

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost supus confiscării.

 

 

La data de 16 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european D.E. 258, în comuna Vlădeni, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 58 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deținea documente legale de proveniență sau transport pentru cantitatea de peste doi metri cubi de material lemnos, pe care îi transporta.

 

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost supus confiscării.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page