IncendiuLocal

Incendiu violent într-o gospodărie din județul Botoșani

Un incendiu violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Un foc aprins pentru distrugerea deșeurilor, lăsat nesupravegheat, s-a extins la depozitul de lemne. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, proprietarul a sunat după ajutor, la 112.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Brăești. Aceștia au constatat că ardeau violent trei metri cubi de lemne de foc și zece metri liniari dintr-un gard din lemn și au acționat rapid pentru ca flăcările să nu se extindă la construcțiile din gospodărie.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page