Politic

POLITIC | „Femeie, tu contezi!” – Campanie organizată de femeile liberale din Botoșani – FOTO

„PRO-Sănătate” este un concept sub egida căruia Organizaţia Judeţeană a Femeilor Liberale Botoşani va organiza periodic acţiuni educative şi de prevenţie în domeniul sănătăţii.

Cu sprijinul Comisiei de sănătate din cadrul Partidului Naţional Liberal şi, implicit, a resursei de cadre medicale, sâmbătă, 24 martie, s-a desfăşurat primul eveniment “Femeie, tu contezi!”, cu scopul de a trage un semnal de alarmă pentru ca femeile să conştientizeze importanţa prevenţiei în ceea ce priveşte cancerul de col uterin. A fost un mesaj unitar şi ferm adresat celor peste 180 de doamne din judeţul Botoşani, care au răspuns afirmativ invitaţiei preşedintelui Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale Botoşani, Mirela Saucă, sub coordonarea căreia acţiunea a putut avea loc.

O remarcabilă prezenţă a fost cea a doctorului Gina Puflea (vicepreşedinte pe sănătate in cadrul BPL PNL), cea care zilnic asistă la miracole şi unerori le şi înfăptuieşte. Preţ de câteva zeci de minute, a uzat de profesionalismul şi experienţa sa pentru a le explica doamnelor prezente cât de importantă este prevenţia în ceea ce priveşte una dintre cele mai răspândite boli în rândul femeilor şi anume, cancerul de col uterin. Medicul a prezentat o realitate tristă pe care majoritatea femeilor o ignoră, iar consecinţele se reflectă, din păcate, în date şi statistici concrete.

În strânsă legătură cu prezentarea dr. Gina Puflea a fost intervenţia dr. de familie de la Leorda, Irina Nedelcu (consilier local PNL), o voce ascultată şi respectată în comunitatea sa. Medicul a atins subiectul prevenţiei prin vaccinare acesta reprezentând, de fapt, primul pas în conştientizarea riscului de imbolnăvire, cu atât mai mult cu cât în ultimii ani, mediatic, s-a creat o panică cu privire la necesitatea vaccinării.

Fiind una dintre cele mai ample campanii pe domeniul sănătăţii demarate de către Partidul Naţional Liberal, prin structurile sale, la nivelul judeţului Botoşani, doctorul Valerian Andrieş, şeful Secţiei de Chirurgie al Spitalului Municipal Dorohoi (vicepreşedinte pe sănătate în cadrul BPJ PNL) a vorbit despre acţiuni concrete pe care Comisia de Sănătate din cadrul partidului şi le propune a le desfăşura până la sfârşitul anului.

La eveniment au mai participat şi doctorii Nataşa Manoila, Mariana şi Radu Malancea.

“Prin prisma meseriei mele, realizez în fiecare zi cât suntem de ignoranţi în faţa sănătăţii noastre şi a familiei, iar acest lucru se întâmplă cu siguranţă din cauza greutăţilor cu care ne confruntăm zilnic. Mă bucur că Partidul Naţional Liberal are resursă de medici care ne poate sprijini în astfel de acţiuni, iar faptul că doamnele liberale au fost atât de receptive în a asculta şi însuşi sfaturile doctorilor ne motivează şi determină să promovăm, prin viitoare acţiuni, importanţa prevenţiei în ceea ce priveşte bolile care afectează, în principal femeia. Aş vrea să transmit un mesaj de suflet femeilor care sunt şi mame: măsura realizării unui părinte stă în fericirea copilului lui, iar prima condiţie ca un copil să fie fericit este ca mama să-i fie alături cât mai mult timp”, a declarat Mirela Saucă, preşedintele OFL Botoşani.

Dată fiind amploarea evenimentului, atât din punctul de vedere al temei alese cât şi din punctul de vedere al prezenţei, au răspuns cu mare interes invitaţiei de participare preşedintele PNL Botoşani, Costel Şoptică, primvicepreşedintele PNL Botoşani, Cristian Roman, vicepreşedintele PNL Botoşani, Viorel Grigoraş şi trezorierul PNL Botoşani, Maricel Maxim.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page