Sanatate

SANATATE | Ce alimente să nu combini niciodată

Digestia reprezintă unul dintre cele mai complexe procese din organismul uman. Ușurarea acesteia depinde în mare măsură de combinarea alimentelor.

Din păcate acest proces extrem de complex, digestia este controlata atât din punct de vedere nervos cât și hormonal, astfel că timpul de digestie al alimentelor poate contribui substanțial sau nu la reușita procesului de slăbire.

Astfel că pentru a ne bucura de o digestie corespunzătoare, necesară unei sănătăți durabile este necesar să nu facem combinații alimentare eronate, și să ținem cont de perioada lor de digerare.

Carnea se mănâncă alături de legume

Pentru a ajuta procesul de digestie, la fiecare bucată de carne este encesară o porție de crudități sau una de legume fierte.

Ține cont că și carnea în funcție de felul său are diferiți timpi de digerare, astfel că peștelui îi sunt necesare între 45-60 de minute pentru a se digera și absorbi în organism în timp ce carnea de pui are nevoie de 2 ore iar carnea de curcan între 2-3 ore.

Evită să asociezi preparatele din carne cu cele făinoase, doarece în acest caz digestia se va repoduce într-un maxim de 12 ore, astfel că este necesar să eviți să consumi carne cu pâine de exemplu.

Laptele se bea doar cu cereale

Laptele are nevoie de un interval de 2-3 ore pentru a se digera, astfel că este indicat să fie consumat singur sau cu cereale. Ține cont de faptul că procesul de digestie durează între 6-8 ore până să ajungă din intestine în stomac, astfel că orice combinație nefastă va întârzia acest proces și va da peste cap întregul metabolism.

Eliminarea reziduurilor ce nu au fost digerate se produce după aproximativ 24 de ore, urmând ca în decursul câtorva zile să se facă eliminarea lor completă, astfel că trebuie să acorzi o atenție sporită calității produselor consumate.

Evită să faci combinații grele de genul cartofilor cu carne și cu pâine, a laptelui cu fructe și produse de patiserie, sau a peștelui cu făinoase.

Alimentele ușor de digerat mențin stomacul sănătos

Acest organ are rolul de a secreta acizi și sucuri gastrice care să poată descompune alimentele și să digere proteinele. Pe parcursul unei zile stomacul secretă în jur de 2 litri de lichid gastric, mușchii stomacului fac o mișcare de agitare a sa la un interval de maxim 20 de secunde pentru a putea astfel să lichidifieze mâncare și să o treacă ulterior prin orificiul pilor în intestinul subțire, acțiune cunoscută sub denumirea de chim gastric.

Cu cât este mai simplă masa cu atât mai ușoară va fi digestia.

Evită să consumi laptele la aceiași masă cu peștele, fructele, carnea sau făinoasele, deși laptele este un aliment sănătos și plin de nutrimente, potrivit viziunii ayurvedice, vei contribui la îngreunarea digestiei și la dereglarea celorlalte sisteme.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page