ImportantLiga 1Sport

SPORT | FC Botoşani şi-a prezentat cele cinci achiziţii!

FC Botoşani a reuşit în această iarnă cea mai importantă campanie de achiziţii, de la promovarea în Liga 1. I-a readus pe Florin Acsinte şi Cătălin Golofca, l-a împrumutat pe mijlocaşul Vlad Achim şi a întărit atacul cu două vârfuri cu experienţă în Liga 1, Bojan Golubovic şi Mircea Axente.

Golofca şi Achim vin de la FCSB, Golubovic de la Gaz Metan Mediaş, dar a jucat şi la echipa lui Gigi Becali, iar Axente şi Acsinte au trecut în cariera lor şi pe la Dinamo.

Cei cinci jucători veniţi în această iarnă se gândesc doar la play-off, speră să ajungă în finala Cupei României şi chiar să o câştige, iar unii se gândesc şi la echipa naţională.

Golofca: “Nu sunt titular. Dacă merit să joc, voi juca”

Cătălin Golofca a revenit la FC Botoşani după o scurtă aventură la FCSB. Mijlocaşul spune că accederea în play-off este principalul obiectiv, dar în acelaşi timp se gândeşte la finala Cupei României. Golofca va juca cu numărul 7, număr pe care l-a avut Laurenţiu Buş, plecat la Astra.

“Avem un lot puternic, avem patru meciuri dificile, dar mergem în Antalya, ne vom pregăti bine şi sperăm să prindem play-off-ul. Avem o şansă mare. Principalul meu gând este să prindem play-off-ul şi apoi vom vedea. Sperăm să mergem mai departe şi în Cupa României. Voi munci în continuare, la fel ca până acum. Sper să-mi ajut echipa. Cel mai important este să ne îndeplinim obiectivul. Am zis să las numărul 9 pentru un atacant central şi am luat numărul lui Laurenţiu Buş. Am venit, nu sunt titular, voi munci şi dacă merit să joc, voi juca”, a spus Cătălin Golofca, cel care a fost cedat de moldoveni la FCSB la începutul acestui sezon, dar nu s-a adaptat la roş-albaştrii şi a revenit la echipa lui Enache.

Achim: “Sperăm să câştigăm cupa”

Mijlocaşul Vlad Achim este foarte optimist şi se gândeşte chiar la câştigarea Cupei României. Pentru a reuşi, FC Botoşani trebuie să treacă de Poli Iaşi, în sferturi, meci care se va juca pe Municipal.

“Pot să spun că m-am acomodat deja. Timpul a fost scurt, darâ în cantonament vom sta mult mai mult împreună şi ne vom acomoda şi mai bine. Este un grup bun aici, exact cum mă aşteptam, lotul este destul de echilibrat, aşa că sunt toate premizele să ajungem unde ne-am propus. Obiectivul este intrarea în play-off. În Cupa României s-a ajuns destul de sus şi sperăm să o câştigăm. Presiune poate fi, dar nu asta este o problemă, când intrăm pe teren, fiecare ştim ce avem de făcut”, a declarat Vlad Achim.

Mijlocaşul de 28 de ani e împrumutat de la formaţia lui Dică şi poate reveni oricând la FCSB.

Golubovic: “Avem o mare şansă să ajungem în play-off”

Fost atacant de la Ceahlăul, Poli Iaşi, FCSB şi Gaz Metan, Bojan Golubovic a semnat cu FC Botoşani şi vrea să pună umărul la calificarea în play-off şi în semifinal Cupei României.

“Am venit la Botoşani cu gândul că avem mari şanse să ajungem în play-off, sper să fiu parte din acest club. Am fost primit foarte bine, am lucrat cu câţiva dintre băieţi şi am lucrat şi cu Costel Enache înainte, la Ceahlăul. Totul este în regulă până acum, sperăm să fie bine şi în continuare. Noi anul acesta avem o ocazie foarte mare, sperăm să profităm de ea şi să folosim cantonamentul acesta pentru asta. Colegul meu din atac, Axente este un jucător foarte bun, sincer mă bucur că a venit, avem concurenţă, sper să fim echipă bună, asta este ocazia noastră să intrăm în play-off”, a anunţat şi Bojan Golubovic. Atacantul sârb a evoluat la clubul lui Gigi Becali în perioada 2016 – 2017 şi a marcat un gol în cupele europene, în faţa celor de la FC Zurich, 1-1.

Axente: “Cred că încă pot fi o soluţie pentru echipa naţională”

Mircea Axente a lăsat banii arabilor şi a venit la FC Botoşani, deoarece vrea să joace. El speră ca prin evoluţiile de la FC Botoşani să-l convingă pe selecţionerul Cosmin Contra să-l convoace la echipa naţională.

“Nu mi-am fixat un anumit număr de goluri. Îmi doresc foarte mult să ajut echipa şi să înscriu cât de mult pot. Concurenţa va fi grea, Bojan a demonstrat de multe ori că e un jucător de valoare. E o concurenţă benefică, fiecare va încerca să dea cât de mult poate. Am urmărit FC Botoşani, am văzut că este un grup bun, o echipă care joacă sută la sută meci de meci şi îşi doresc tot timpul să învingă. Este un lot bun şi întrunit toate premisele pentru a ne îndeplini obiectivul. Am mers în Arabia, în ianuarie anul trecut, am jucat meci de meci, cei de acolo mi-au prelungit contractul. S-a schimbat antrenorul între timp şi cum se mai întâmplă în fotbal, a vrut să-şi aducă jucătorii lui, nu am mai intrat în planurile antrenorului. A fost o jumătate de an în care nu am prea jucat şi am hotărât că e mai bines ă terminăm contractul mai devreme, îmi doream foarte mult să joc. Echipa naţională reprezintă oricând o provocare, nu am ajuns până acum acolo, dacă voi juca bine iar echipa îşi atinge obiectivele, cred că încă pot fi o soluţie”, a spus Mircea Axente. Atacantul de 30 de ani a activat în perioada 2012 – 2013 la Dinamo şi Dinamo II, având şi cinci goluri pentru “câini”. În plus, a evoluat în mai multe rânduri pe Poli Timişoara.

Acsinte: “Îmi doresc ca FC Botoşani să facă mult mai mult”

Florin Acsinte a revenit la FC Botoşani după o perioadă în care a jucat pentru Pandurii şi FC Voluntari. A semnat pe doi ani şi jumătate, dar nu exclude să rămână până la finalul carierei.

“Mă bucur că am revenit. Am revenit cu gânduri mari, de a face performanţă. Mai recent am făcut performanţă şi la Voluntari şi îmi doresc foarte mult ca şi această echipă să facă mult mai mult. Are potenţial, jucători foarte buni, un staff foarte bun, conducători foarte buni. Sunt şanse foarte mari de a se face performanţă la FC Botoşani. Trebuie să fim concentraţi, nu trebuie să ne credem în play-off. E o şansă foarte mare să acceadă în play-off. Vreau ca suporterii să ştie că am venit aici pentru a face performanţă”, a declarat Florin Acsinte. Fundaşul a evoluat la Dinamo o scurtă perioadă în intervalul 2009 – 2010 şi a reuşit să puncteze o dată pentru echipa secundă a roş-albilor.

Sursa: prosport.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page