Politic

POLITIC | Senatorul Costel Şoptică: „Antreprenorii trebuie să reprezinte resursa regenerabilă a economiei româneşti”

Senatorul PNL Costel Şoptică este interesat de situaţia şi evoluţia întreprinderilor mici şi mijlocii din judeţul Botoşani, în acest sens adresând un document oficial ministrului Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer.

Preşedintele liberalilor botoşăneni i-a transmis ministrului responsabil cu mediul de afaceri că „o serie de experţi economici susţin că România are nevoie de un suflu nou în ceea ce priveşte susţinerea şi dezvoltarea economică, care, în opinia lor, ar putea fi conferit prin apariţia de noi antreprenori autohtoni”.

„După cum se observă, nici statul, şi nici companiile multinaţionale nu reprezintă în acest moment o ancoră solidă pentru creşterea reală a economiei”, a mai afirmat Şoptică în interpelarea sa parlamentară.

În finalul demersului său, liderul liberal i-a solicitat ministrului Laufer să răspundă la următoarele întrebări: „1. Cum susţine ministerul pe care îl conduceţi apariţia noilor antreprenori?; 2. Ce măsuri aveţi în vedere pentru ca antreprenorii să fie realmente creatori de locuri de muncă?; 3. Care este situaţia IMM-urilor din judeţul Botoşani? (Câte s-au desfiinţat şi câte noi au apărut în acest an)”.

„În condiţiile unei creşteri economice artificiale, care este bazată aproape exclusiv pe consum şi importuri, antreprenorii ar trebui să reprezinte resursa regenerabilă a economiei româneşti, urmând să contribuie la creşterea PIB prin inovaţie, flexibilitate şi adaptabilitate. De asemenea, apariţia de noi agenţi economici, mai ales în sfera IMM-urilor, va avea şi avantajul social imediat prin crearea de locuri de muncă şi creşterea calităţii vieţii oamenilor”, a conchis senatorul PNL.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page