Sanatate

SANATATE | Alimente nocive pentru frumusețea pielii

O piele frumoasă și sănătoasă nu se datorează doar moșternirii genetice, ci și calității alimentelor pe care alegem să le consumăm. Astfel, dacă ne dorim o piele luminoasă și lipsită de impurități, trebuie să acordăm o mai mare atenție alimentației și să excludem alimentele nocive pentru sănătatea pielii. Iată, așadar, la ce alimente nocive pentru frumusețea pielii trebuie să renunți!

Carbohidrații

Un regim alimentar în care predomină carbohidrații rafinați și dulciurile, precum pâinea, bomboanele, pastele sau sucurile acidulate, poate duce la apariția acneei și la formarea prematură a ridurilor. Consumate în mod regulat, aceste alimente produc o reacție în lanț în organism: cresc nivelul de zahăr din sânge și stimulează secreția de sebum care, în exces, înfundă porii și predispune la apariția coșurilor.

Înlocuiește aceste produse cu proteine, precum legumele și cerealele integrale, întrucât acestea conțin mai puțin zahăr.

Sare în exces

În cazul în care te confrunți adesea cu ochi umflați și pete întunecate în jurul lor, trebuie să știi că de vină ar putea fi aportul de sare. Consumată în exces, sarea provoacă inflamarea țesuturilor, motiv pentru care tenul capătă aspectul ,,buhăit” și obosit. În plus, s-a dovedit că sarea iodată (în cantități mari) favorizează instalarea acneei.

Redu consumul de sare și optează, în schimb, pentru alimente bogate în potasiu.

Prea mult alcool

Consumat în exces, alcoolul provoacă deshidratarea pielii, conferindu-i acel aspect tern și încărcat. De altfel, alcoolul ,,fură” vitamina A din organism, care ajută pielea să se refacă și să se regenereze.

Totuși, nu trebuie să renunți complet la alcool, atât timp cât consumul este unul moderat: un pahar pentru femei și două pentru bărbați.

Grăsimile nesănătoase

Dacă încerci să adopți o alimentație nesănătoasă, păstrează totuși grăsimile sănătoase precum acizii grași Omega-3, care asigură hidratarea și elasticitatea pielii.

Întrucât organismul nu poate produce de unul singur acești acizi grași, include în dieta ta alimente cum ar fi nucile, soia sau peștele gras (somon). De asemenea, folosește ulei de măsline, deoarece acesta conține acid oleic, un acid gras care protejează împotriva cancerului de piele. Acidul oleic se găsește în avocado, migdale și nucile de macadamia.

Produsele lactate

Potrivit unui studiu din 2005, publicat ulterior în American Academy of Dermatology şi realizat pe aproximativ 47.000 de femei, s-a descoperit că există o strânsă legătură între consumul de produse lactate şi explozia de coşuri. De asemenea, o altă cercetare realizată de data aceasta pe 5.000 de adolescenţi asociază lactatele cu inflamaţiile frecvente la nivelul feţei. Mai exact, lactatele cremoase, brânza cottage şi iaurturile de băut sunt cele mai incriminate.

Dacă te numeri printre persoanele care au astfel de probleme, pur şi simplu evită consumul de astfel de alimente sau înlocuiește laptele clasic cu cel de migdale, care este mult mai sănătos şi nutritiv.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page