Important

LOCAL | Bani de la Guvern pentru drumul Botoșani – Tg. Frumos

Principalul obiectiv de investiții al județului, modernizarea drumului DN 28B, Botoșani-Târgu Frumos a intrat în linie dreaptă. Hotărârea de Guvern a fost aprobată iar amendamentul parlamentarilor PSD pentru cuprinderea sumei necesare în bugetul Ministerului Transporturilor susținut în Comisiile reunite de buget de către deputatul Marius Constantin Budai de asemenea a fost adoptat.

Guvernul a aprobat astăzi Hotărârea de Guvern -14(1) pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Modernizarea DN 28B Târgu Frumos-Botoșani” în lungime de 76 de km. Valoarea totală a investiției, care va fi gestionată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este de 365.956 mii lei și se va derula pe parcursul a doi ani.

„Am intrat în linie dreaptă cu reabilitarea drumului care leagă județul nostru de restul țării. Este important că Guvernul a înțeles necesitatea realizării acestui obiectiv de infrastructură care este vital pentru Botoșani. O dată cu finalizarea modernizării acestei șosele și a drumului Botoșani-Suceava care a fost modernizat în 2014, tot de un guvern social-democrat vom avea asigurate căile principale de acces către cele două aeroporturi din această zonă și către principalele orașe din țară. Mai avem multe investiții de realizat în județ, însă așa cum am promis cu cele două proiecte Botoșani-Suceava și Botoșani-Târgu Frumos și ne-am ținut de cuvânt, ne vom îndeplini și celelalte angajamente luate în fața botoșănenilor”, a declarat Doina Federovici.

În următoarea etapă se începe procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare și asfaltare a drumului național DN 28 B, Botoșani-Târgu Frumos.

„Cu toate că am fost criticați de reprezentanții partidelor din opoziție că actuala coaliție de guvernare nu a alocat bani pentru investiții, cifrele oficiale de la Institutul Național de Statistică arată că pe primele 9 luni, investițiile au fost cu 3,6% mai mari decât în timpul Guvernului tehnocrat. În urma măsurile economice implementate de actualul Executiv, investițiile au început să crească, cumulând 4,4 miliarde euro, adică 20 de miliarde lei, cu 10,3% mai mult decât în trimestrul al III-lea din 2016”, a subliniat senatorul PSD.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page